Home | Buitenland | André Bakker op dreef

André Bakker op dreef

Door 0
Letter groote: Decrease font Enlarge font
André Bakker op dreef

HAMBURG – De Hamburgse PMU-meeting leverde vrijdag weer meerdere Nederlandse zeges op, zoals voor Captain Rob en Elliot Rich. Beide paarden werden gereden door André Bakker die daarmee twee overwinningen behaalde.

In de openingskoers was er al succes voor Elliot Rich, die door André Bakker naar de winst werd gereden. De zoon van Kadabra en Ottey Rich zette een winnende tijd neer van 1.16,9 over 2200 meter. Het was tevens één van de grote verrassingen van de avond. De combinatie profiteerde optimaal van een galoppade van de naar een oud-topvoetballer vernoemde Stan Libuda, die vlak voor de finish in de fout ging en als eerste aankomende dus alsnog werd uitgeschakeld.

Bakker wist later met dank aan Captain Rob nog een tweede winnaar af te leveren. De zoon van Ufo Kievitshof uit het entrainement van Age Posthumus won in een knappe 1.15,8, goed voor twee mille.

Ook was er succes voor de door Robbin Bot getrainde en gereden Triomphe Ferm. De hengst was als favoriet vertrokken en maakte dat in 1.17,4 volkomen waar. De Italiaan zou na zijn vierde seizoenzege op Bahrenfeld best eens paard van het jaar op die baan kunnen worden. Derde werd Egbert Schermer met Rick Ebbinge in dit nummer.

De door Dirk en Martin Lukje gefokte Pininfarina was met Thorsten Tietz de snelste in 1.17,8 en ook de winst van Takestwoforatango was er een met een Nederlands tintje. De in een snelle 1.13,9 winnende driejarige is immers een zoon van Zola Boko.

 

 

Aanpassingen of toevoegingen? Graag per email!

 

Share on Facebook

Subscribe to comments feed 0 reacties Meld je aan of registreer je hier om een reactie te plaatsen!
Inloggen
Inloggen via Facebook

totaal: | nu in beeld:

Inloggen

Inloggen via Facebook
  • Email naar een vriend Email naar een vriend
  • Print versie Print versie
  • Alleen tekst Alleen tekst

Auteur info

Ruud Stoop Ruud Stoop Sinds medio jaren zeventig van de vorige eeuw bezoeker van de koersen. Voor onder meer de uitgaven van de NHD verzorgde hij als opvolger van Rob Kat lange tijd de publicaties over de sport. Na het vertrek van George Taylor nam hij later ook de verslaggeving van de koersen in Alkmaar voor zijn rekening voor de wekelijkse uitgave van Draf & Rensport. Bij drafcentrum Alkmaar is hij nog altijd nauw betrokken naast zijn activiteiten als zelfstandig ondernemer. Was in het verleden Chef Sport op een deelredactie van de NHD, hoofdredacteur van diverse financiële magazines en met Patrick Davidson in 2007 initiator van Draaf Magazine. Tevens de initiatiefnemer van onder meer Toptrainer en Alkmaar Meestertipper.

Nieuwsbrief

Email: