Home | Buitenland | Zeges Fatima Boko en Flyer Boshoeve

Zeges Fatima Boko en Flyer Boshoeve

Door 0
Letter groote: Decrease font Enlarge font
Zeges Fatima Boko en Flyer Boshoeve

ESKILSTUNA – De week begon in Zweden goed voor ons land met Nederlandse zeges voor Fatima Boko en Flyer Boshoeve in topkoersen voor drie jaar oude merries.

Voor Fatima Boko was de winst in de ‘Uttagning E3-Ston’ meteen een lucratieve, want die was goed voor een dikke acht mille. De door Stig H Johansson getrainde merrie was de rapste in 1.12,2 over 1640 meter en dat betekende een overtuigende verbetering van haar oude besttijd.

Met Johnny Takter klopte ze onder meer de grote favoriete Tunika en Fabulous Boko.

Ook Flyer Boshoeve, een dochter van Yasmine Boshoeve, behaalde een even goed gehonoreerde zege. Met Björn Goop was ze de snelste in 1.11,8 over 1640 meter en klopte daarmee Finca Boko en Facile Boko, die respectievelijk tweede en derde werden. Voor de door Wiebe Landman gefokte merrie was het de derde zege en leverde de koers een nieuw record op. Flyer Boshoeve won vorig jaar in het Duitse Mönchengladbach nog de Jugend Preis.

 

 

Aanpassingen of toevoegingen? Graag per email!

 

Share on Facebook

Subscribe to comments feed 0 reacties Meld je aan of registreer je hier om een reactie te plaatsen!
Inloggen
Inloggen via Facebook

totaal: | nu in beeld:

Inloggen

Inloggen via Facebook
  • Email naar een vriend Email naar een vriend
  • Print versie Print versie
  • Alleen tekst Alleen tekst

Auteur info

Ruud Stoop Ruud Stoop Sinds medio jaren zeventig van de vorige eeuw bezoeker van de koersen. Voor onder meer de uitgaven van de NHD verzorgde hij als opvolger van Rob Kat lange tijd de publicaties over de sport. Na het vertrek van George Taylor nam hij later ook de verslaggeving van de koersen in Alkmaar voor zijn rekening voor de wekelijkse uitgave van Draf & Rensport. Bij drafcentrum Alkmaar is hij nog altijd nauw betrokken naast zijn activiteiten als zelfstandig ondernemer. Was in het verleden Chef Sport op een deelredactie van de NHD, hoofdredacteur van diverse financiële magazines en met Patrick Davidson in 2007 initiator van Draaf Magazine. Tevens de initiatiefnemer van onder meer Toptrainer en Alkmaar Meestertipper.

Nieuwsbrief

Email: