Home | Buitenland | Nummer drie voor successtal Hagoort

Nummer drie voor successtal Hagoort

Door 0
Letter groote: Decrease font Enlarge font
(Archieffoto © www.traberfoto-sx.de) (Archieffoto © www.traberfoto-sx.de)

BERLIJN – Het blijft maar crescendo gaan met de stal van Paul Hagoort, die na zijn eerste Duitse Derbywinst van Zar As maar Europese successen blijft afleveren. In Berlijn was het dit keer weer raak met dank aan Ferrari Kievitshof, waarmee ook de mede-eigenaren van Gerrits Recycling Groep een nieuw Derbysucces behaalden.

Ferrari Kievitshof was met Robin Bakker ook als één van de voornaamste favorieten voor de winst vertrokken en de combinatie maakte dat volop waar in een koers die niet als de mooiste Derby aller tijden de geschiedenisboeken in zal gaan. Paarden met aspiraties als Flashback, Nikkei en Halva von Haithabu verspeelden al vroeg in de koers hun kansen.

Dat maakte het karwei voor de draver uit de stal van de 37-jarige Hagoort een stuk eenvoudiger. De trainer uit Oldetrijne had bewust voor startnummer vijf gekozen om zo de klus vanuit de eerste gelederen te kunnen klaren en zo zou het ook gaan. Zeker toen ook lokale favorieten als Cash Hanover en Tjalco de Witte zijn Fox Dragon hun kansen ook nog eens verknoeiden. Na Zar As en Tiger Woods As betekende het alweer de derde Duitse Derbywinst voor succestrainer Hagoort. Bovendien scherpte hij het koersrecord aan tot 1.12,7, waarmee de oude besttijd van Abano As (2000) uit de boeken werd gereden.

Knap was de tweede plek van Friendship Newport in handen van Jesse ter Borgh, die optimaal profiteerde van de problemen bij andere kanspaarden. Ook die draver is deels eigendom van de gebroeders Gerrits, zodat de Helmonders een absolute topdag kenden.

Het succes van Ferrari Kievitshof was niet de enige triomf tijdens deze massaal bezochte meeting, al zal Rob de Vlieger wat wrange gevoelens koesteren na het terugstellen van zijn Donehill met wie hij aanvankelijk leek te winnen. De zege ging nu naar Eagle’s Flight met Josef Sparber, die aftikte in 1.15,5. De vier jaar oude hengst werd destijds nog gefokt door Vibelzee. Ook in de Derbyrevanche van deze zondag werd de aanvankelijke winnaar teruggesteld en in dit geval betrof het Emma di Quattro met Dennis Spangenberg. De enige merrie in dit gezelschap zag daardoor de winst gaan naar outsider Nileo met Josef Franzl. Opvallend was dat de eerste drie van de Derby van 2014 (Expo Express, Elton Attack, Ewald F Boko) in dit veld geen rol speelden.

Man van de dag was Thorsten Tietz, die in zijn eigen Berlijn liefst vier winnaars reed. Met Star Potential was Thietz de sterkste in 1.13,7. De net als Eagle’s Flight door Vibelzee gefokte merrie van Frank Zickmantel noteerde een tijd van 1.13,7.

In de Derby Rekordmeile ging het baanrecord er niet aan, maar de in 1.12,3 van Regio mocht er natuurlijk best zijn, zeker gezien de verhitte omstandigheden rond de baan waarbij de dertig gradengrens werd overschreden. De Varenne-zoon van Victoria Park Stable klopte de als tweede aankomende More Caviar (André Bakker) overduidelijk.

 

 

Aanpassingen of toevoegingen? Graag per email!

 

Beoordeel dit artikel

0
Share on Facebook

Subscribe to comments feed 0 reacties Meld je aan of registreer je hier om een reactie te plaatsen!
Inloggen
Inloggen via Facebook

totaal: | nu in beeld:

Inloggen

Inloggen via Facebook
  • Email naar een vriend Email naar een vriend
  • Print versie Print versie
  • Alleen tekst Alleen tekst

Auteur info

Ruud Stoop Ruud Stoop Sinds medio jaren zeventig van de vorige eeuw bezoeker van de koersen. Voor onder meer de uitgaven van de NHD verzorgde hij als opvolger van Rob Kat lange tijd de publicaties over de sport. Na het vertrek van George Taylor nam hij later ook de verslaggeving van de koersen in Alkmaar voor zijn rekening voor de wekelijkse uitgave van Draf & Rensport. Bij drafcentrum Alkmaar is hij nog altijd nauw betrokken naast zijn activiteiten als zelfstandig ondernemer. Was in het verleden Chef Sport op een deelredactie van de NHD, hoofdredacteur van diverse financiële magazines en met Patrick Davidson in 2007 initiator van Draaf Magazine. Tevens de initiatiefnemer van onder meer Toptrainer en Alkmaar Meestertipper.

Nieuwsbrief

Email: