Home | Buitenland | Zeges voor Ferry Boko en Eldrick Boko

Zeges voor Ferry Boko en Eldrick Boko

Door 0
Letter groote: Decrease font Enlarge font
Zeges voor Ferry Boko en Eldrick Boko

STOCKHOLM – Op de baan van Solvalla waren vrijdag twee Boko-dravers succesvol. Zowel Ferry Boko als Eldrick Boko mocht zich bij de huldiging melden.

Ferry Boko bleef daarmee ongeslagen in zijn prille loopbaan, nadat hij enkele weken geleden zijn debuut ook al in winst had omgezet. Hij verbeterde nu zijn record in handen van Björn Goop naar 1.15,7 in een koers voor driejarigen over 2140 meter. Met zijn overwinning is Ferry Boko meteen de meest verdienende Boko-zoon van de merrie Joy As (Breeders Crown- en Guldstoet-winnares)  tot dusverre.

Op dezelfde baan bleef ook Eldrick Boko ongeslagen, de hengst won voor de zesde keer op rij. Hij noteerde vrijdag met Jorma Kontio een winnende tijd van 1.14,5 over 2140 meter. Een zege eerder had hij zijn record al naar 1.13,0 gebracht.

Eldrick Boko (Cantab Hall-Radiant Lindy) was destijds tijdens een veiling één van de duurste jaarlingen die werd afgeslagen bij een bod van de Litouwse Natalia Bessmertnaya voor een bedrag van zo’n 35.000 euro. Moeder Radiant Lindy kwam zelf tot een record van 1.10,5. Uit haar moederlijn komt onder meer de dekhengst Mr Novak voort, waarvan met name in België meerdere nakomelingen actief zijn.

 

 

Aanpassingen of toevoegingen? Graag per email!

 

Share on Facebook

Subscribe to comments feed 0 reacties Meld je aan of registreer je hier om een reactie te plaatsen!
Inloggen
Inloggen via Facebook

totaal: | nu in beeld:

Inloggen

Inloggen via Facebook
  • Email naar een vriend Email naar een vriend
  • Print versie Print versie
  • Alleen tekst Alleen tekst

Auteur info

Ruud Stoop Ruud Stoop Sinds medio jaren zeventig van de vorige eeuw bezoeker van de koersen. Voor onder meer de uitgaven van de NHD verzorgde hij als opvolger van Rob Kat lange tijd de publicaties over de sport. Na het vertrek van George Taylor nam hij later ook de verslaggeving van de koersen in Alkmaar voor zijn rekening voor de wekelijkse uitgave van Draf & Rensport. Bij drafcentrum Alkmaar is hij nog altijd nauw betrokken naast zijn activiteiten als zelfstandig ondernemer. Was in het verleden Chef Sport op een deelredactie van de NHD, hoofdredacteur van diverse financiële magazines en met Patrick Davidson in 2007 initiator van Draaf Magazine. Tevens de initiatiefnemer van onder meer Toptrainer en Alkmaar Meestertipper.

Nieuwsbrief

Email: