Home | Buitenland | Flori Dragon tweede in Merrie Derby

Flori Dragon tweede in Merrie Derby

Door 0
Letter groote: Decrease font Enlarge font
Flori Dragon tweede in Merrie Derby

BERLIJN – De strijd om de Duitse Merrie Derby heeft geen Nederlands succes opgeleverd. Van de favoriete Hollandse combinaties werd Raspberry Diamant met Rob de Vlieger derde, terwijl Georgeous Love helaas een onfortuinlijke koers en geen rol meer speelde.

Beste Nederlandse draver was daarmee Flori Dragon, hoewel de als tweede eindigende merrie bij de geboorte van Tjalco de Witte het predikaat ‘Duits’  kreeg opgepakt. De winst ging naar Indira Bo met Roland Hülskath. De dochter van Revenue was in 1.13,6 iets sneller dan de runner up. Fygi Bros werkte met Dion Tesselaar een degelijke koers af en dat werd beloond met een vierde plaats.

Het meeste succes was er bij de overige koersen van Langeweg-zijde, waarbij Jaap van Rijn de ontketende For Sale naar de bloemen reed. Abusievelijk werd eerder gemeld dat de merrie door fokker Joop Visser uit enkele klassiekers zou zijn gehaald, maar dat is pas in een later stadium gebeurd nadat de fokker de merrie reeds had verkocht.

Zelf was Langeweg Jr succesvol met de Virgill Boko-zoon Eye of the tiger. De ruin van eigenaar Fons Bakker soleerde in 1.13,8 naar de winst. Hij was als torenhoge favoriet van start gegaan.

Maik Esper reed Donna Kievitshof naar de winst. De merrie uit de fokkerij van Fred Maarsen zette een overtuigende 1.13,4 neer, een identieke tijd als de tweede aankomende Compleet Well met Erwin Bot.

De slotkoers ging naar de door Arnold Mollema getrainde Cato van Egmont, die voor eigenaar Vlada Bjelogrlic ook al elders in Europa successen vierde. De merrie noteerde met Andre Bakker een tijd van 1.13,7.

 

Aanpassingen of toevoegingen? Graag per email!

 

Beoordeel dit artikel

3.00
Share on Facebook

Subscribe to comments feed 0 reacties Meld je aan of registreer je hier om een reactie te plaatsen!
Inloggen
Inloggen via Facebook

totaal: | nu in beeld:

Inloggen

Inloggen via Facebook
  • Email naar een vriend Email naar een vriend
  • Print versie Print versie
  • Alleen tekst Alleen tekst

Auteur info

Ruud Stoop Ruud Stoop Sinds medio jaren zeventig van de vorige eeuw bezoeker van de koersen. Voor onder meer de uitgaven van de NHD verzorgde hij als opvolger van Rob Kat lange tijd de publicaties over de sport. Na het vertrek van George Taylor nam hij later ook de verslaggeving van de koersen in Alkmaar voor zijn rekening voor de wekelijkse uitgave van Draf & Rensport. Bij drafcentrum Alkmaar is hij nog altijd nauw betrokken naast zijn activiteiten als zelfstandig ondernemer. Was in het verleden Chef Sport op een deelredactie van de NHD, hoofdredacteur van diverse financiële magazines en met Patrick Davidson in 2007 initiator van Draaf Magazine. Tevens de initiatiefnemer van onder meer Toptrainer en Alkmaar Meestertipper.

Nieuwsbrief

Email: