Home | Buitenland | Opnieuw successen in Berlijn

Opnieuw successen in Berlijn

Door 0
Letter groote: Decrease font Enlarge font
Cassari (Archieffoto © www.mbfotos.nl) Cassari (Archieffoto © www.mbfotos.nl)

BERLIJN – De tweede dag van de Berlijnse Derby-vierdaagse leverde een groot aantal Nederlandse successen op. Zo kon leerling Jaap van Rijn met dank aan Cassari weer een zege bij zijn totaal aantal overwinningen bijschrijven.

De vooral in Alkmaar zo succesvolle Cassari was in een leerlingenkoers overtuigend de snelste in 1.14,6. De als favoriete begonnen merrie zette een winnende tijd neer van 1.14,6 over 1900 meter. Tweede werd Marco Spin met Cremers Boy.

Van Rijn moest zich een uurtje later met Barreltje gewonnen geven tegen Edgar Flevo, die door Rick Ebbinge naar de winst werd gevoerd. De combinatie zette 1.14,5 neer, hetgeen een fractie sneller was dan de 1.14,6 van Barreltje.

Rick Wester heeft vorm en dat bewees hij in een gastritje voor trainer Jan van Dooyeweerd. Met Dynamite Dikaria werd een imponerende 1.14,1 op de klokken gebracht. Tweede werd de door Rico Plug getrainde Dom Perrignon, maar de merrie zou later in de finale van de mooi gedoteerde Shotting Star Cup nog revanche nemen door in 1.14,3 over 1900 meter de eindstrijd te winnen in 1.14,3. Zowel in serie als finale was Roland Hülskath de winnende rijder. Dit keer werd Dynamite Dikaria uitgeschakeld.

De Zweedse, maar toch Bolswardse, ruin Don di Quattro blijft maar presteren. In handen van Thorsten Tietz was de zoon van Twilight Boshoeve de snelste in 1.13,6 over de mijl.

Dat was net even sneller dan de met Erwin Bot winnende Schubert. De 1.13,7 was voor de draver van Gerrits Recycling Groep ruim voldoende om Carpe Diem TU (Rob de Vlieger) achter zich te houden.

Aanpassingen of toevoegingen? Graag per email!

 

Share on Facebook

Subscribe to comments feed 0 reacties Meld je aan of registreer je hier om een reactie te plaatsen!
Inloggen
Inloggen via Facebook

totaal: | nu in beeld:

Inloggen

Inloggen via Facebook
  • Email naar een vriend Email naar een vriend
  • Print versie Print versie
  • Alleen tekst Alleen tekst

Auteur info

Ruud Stoop Ruud Stoop Sinds medio jaren zeventig van de vorige eeuw bezoeker van de koersen. Voor onder meer de uitgaven van de NHD verzorgde hij als opvolger van Rob Kat lange tijd de publicaties over de sport. Na het vertrek van George Taylor nam hij later ook de verslaggeving van de koersen in Alkmaar voor zijn rekening voor de wekelijkse uitgave van Draf & Rensport. Bij drafcentrum Alkmaar is hij nog altijd nauw betrokken naast zijn activiteiten als zelfstandig ondernemer. Was in het verleden Chef Sport op een deelredactie van de NHD, hoofdredacteur van diverse financiële magazines en met Patrick Davidson in 2007 initiator van Draaf Magazine. Tevens de initiatiefnemer van onder meer Toptrainer en Alkmaar Meestertipper.

Nieuwsbrief

Email: