Home | Buitenland | Newport-paarden openen Berlijnse vierdaagse

Newport-paarden openen Berlijnse vierdaagse

Door 0
Letter groote: Decrease font Enlarge font
Newport-paarden openen Berlijnse vierdaagse

BERLIJN – De Nederlandse inbreng tijdens de eerste koersdag van het Duitse Derbyprogramma was beperkt, maar daar zal in Amsterdam niet echt om zijn gemaald. Enzo Newport en Diva Newport konden zich namens de familie Ter Borgh melden bij de huldiging, al is laatstgenoemde al geen Nederlands bezit meer.

Enzo Newport knoopte er zes dagen na zijn eerste zege meteen een overwinning aan vast. Hij deed dat opnieuw met Jesse ter Borgh als rijder, die de zoon van Incredible Hulk in een nieuwe recordtijd van 1.14,8 naar de zege reed. De hengst kende een aarzelende start van zijn loopbaan, maar de ware klasse komt er nu blijkbaar uit.

Een zege was er ook voor Diva Newport die met Michael Nimczyk zelfs voor de tweede maal binnen vijf dagen wist te winnen. De winnende tijd voor de voorheen ook nog voor Peter ter Borgh winnende merrie was 1.16,4 over 2500 meter. Moeder Mon Amour November bracht dit jaar nog een hengstveulen van Varenne voor haar recente eigenaresse Catrin Herriger.

Met de topkoersen in het vooruitzicht zal het bij deze twee zeges ongetwijfeld niet blijven. Er zijn weer veewagens vol kansrijke dravers vanuit Nederland naar Berlijn afgereisd.

 

 

Aanpassingen of toevoegingen? Graag per email!

 

Share on Facebook

Subscribe to comments feed 0 reacties Meld je aan of registreer je hier om een reactie te plaatsen!
Inloggen
Inloggen via Facebook

totaal: | nu in beeld:

Inloggen

Inloggen via Facebook
  • Email naar een vriend Email naar een vriend
  • Print versie Print versie
  • Alleen tekst Alleen tekst

Auteur info

Ruud Stoop Ruud Stoop Sinds medio jaren zeventig van de vorige eeuw bezoeker van de koersen. Voor onder meer de uitgaven van de NHD verzorgde hij als opvolger van Rob Kat lange tijd de publicaties over de sport. Na het vertrek van George Taylor nam hij later ook de verslaggeving van de koersen in Alkmaar voor zijn rekening voor de wekelijkse uitgave van Draf & Rensport. Bij drafcentrum Alkmaar is hij nog altijd nauw betrokken naast zijn activiteiten als zelfstandig ondernemer. Was in het verleden Chef Sport op een deelredactie van de NHD, hoofdredacteur van diverse financiële magazines en met Patrick Davidson in 2007 initiator van Draaf Magazine. Tevens de initiatiefnemer van onder meer Toptrainer en Alkmaar Meestertipper.

Nieuwsbrief

Email: