Home | Buitenland | Oranje heerst op baan van Hooksiel

Oranje heerst op baan van Hooksiel

Door 0
Letter groote: Decrease font Enlarge font
Oranje heerst op baan van Hooksiel

HOOKSIEL – De midweekse meeting op de baan van Hooksiel heeft weer voor meerdere Nederlandse overwinningen gezorgd.

In de openingskoers kon meteen de snelste winnaar van de dag worden begroet. Lord Godolphin zette met Jan Willem Kromkamp een winnende tijd van 1.20,4 neer over 2325 meter.

Mieke Klooster-Van der Meer behaalde op gras voorheen mooie resultaten, maar de laatste jaren wil het wat minder vlotten. In Hooksiel was het echter weer eens raak met Zoon van Minne, die in 1.26,9 over 2325 meter zegevierde. De hengst klopte Ulysse de Jaudrais (Willemien Postma) en Angie Meadow met Nicole Hendriks.

Ook de hieropvolgende koers gaf een Hollands trio te zien. De winnende ruin Bastiaan B werd nog gereden door de Duitse Katie Beer, maar met Blacky Blue (Ronald de Beer) en Zugababe (Niels Jongejans) was wel sprake van geheel Nederlandse achtervolgers.

Jongejans liet zijn derde plaats volgen door een zege via Devil in Disgise. De ruin van Erik Leusink moest de zege in 1.31,2 overigens wel delen met Went Rower met Katie Beer.

 

 

Aanpassingen of toevoegingen? Graag per email!

 

Share on Facebook

Subscribe to comments feed 0 reacties Meld je aan of registreer je hier om een reactie te plaatsen!
Inloggen
Inloggen via Facebook

totaal: | nu in beeld:

Inloggen

Inloggen via Facebook
  • Email naar een vriend Email naar een vriend
  • Print versie Print versie
  • Alleen tekst Alleen tekst

Auteur info

Ruud Stoop Ruud Stoop Sinds medio jaren zeventig van de vorige eeuw bezoeker van de koersen. Voor onder meer de uitgaven van de NHD verzorgde hij als opvolger van Rob Kat lange tijd de publicaties over de sport. Na het vertrek van George Taylor nam hij later ook de verslaggeving van de koersen in Alkmaar voor zijn rekening voor de wekelijkse uitgave van Draf & Rensport. Bij drafcentrum Alkmaar is hij nog altijd nauw betrokken naast zijn activiteiten als zelfstandig ondernemer. Was in het verleden Chef Sport op een deelredactie van de NHD, hoofdredacteur van diverse financiële magazines en met Patrick Davidson in 2007 initiator van Draaf Magazine. Tevens de initiatiefnemer van onder meer Toptrainer en Alkmaar Meestertipper.

Nieuwsbrief

Email: