Home | Buitenland | Knappe zege Desdemona Boko

Knappe zege Desdemona Boko

Door 0
Letter groote: Decrease font Enlarge font
Knappe zege Desdemona Boko

HELSINKI – De recentelijk in Finland actieve Desdemona Boko behaalde op de baan van Vermo bij Helsinki haar eerste seizoenzege. De merrie won in handen van Ari Moilanen in 1.13,4 over 2100 meter.

Desdemona Boko was vooral in de winter van 2013-2014 in Zweden prima op dreef met liefst vier zeges op rij. Daarna wilde het lange tijd minder vlotten, maar de laatste maanden begint ze haar oude vormpeil weer te benaderen. Op de baan van Mikkeli verbeterde ze bijvoorbeeld haar record vorige maand naar 1.12,7.

De moeder van Desdemona Boko is Tova Boko van Jan Onderwater, een merrie die eerder ook Bono Boko en Charles Boko bracht. Voor haar meest recente nakomelingen tekende Zola Boko als vader.

 

 

Aanpassingen of toevoegingen? Graag per email!

 

Share on Facebook

Subscribe to comments feed 0 reacties Meld je aan of registreer je hier om een reactie te plaatsen!
Inloggen
Inloggen via Facebook

totaal: | nu in beeld:

Inloggen

Inloggen via Facebook
  • Email naar een vriend Email naar een vriend
  • Print versie Print versie
  • Alleen tekst Alleen tekst

Auteur info

Ruud Stoop Ruud Stoop Sinds medio jaren zeventig van de vorige eeuw bezoeker van de koersen. Voor onder meer de uitgaven van de NHD verzorgde hij als opvolger van Rob Kat lange tijd de publicaties over de sport. Na het vertrek van George Taylor nam hij later ook de verslaggeving van de koersen in Alkmaar voor zijn rekening voor de wekelijkse uitgave van Draf & Rensport. Bij drafcentrum Alkmaar is hij nog altijd nauw betrokken naast zijn activiteiten als zelfstandig ondernemer. Was in het verleden Chef Sport op een deelredactie van de NHD, hoofdredacteur van diverse financiële magazines en met Patrick Davidson in 2007 initiator van Draaf Magazine. Tevens de initiatiefnemer van onder meer Toptrainer en Alkmaar Meestertipper.

Nieuwsbrief

Email: