Home | Buitenland | Finalistes Duitse Merrie Derby bekend

Finalistes Duitse Merrie Derby bekend

Door 0
Letter groote: Decrease font Enlarge font
Fygi Bros werd tweede (Archieffoto © www.mbfotos.nl) Fygi Bros werd tweede (Archieffoto © www.mbfotos.nl)

BERLIJN – Echte verrassingen waren er zelden, maar ook omtrent de uiteindelijke winnares van de Duitse Merrie Derby valt nog weinig te zeggen. Na de vier series van de Arthur Knauer Rennen lijken meerdere paarden komende zaterdag met kansen te gaan starten.

Tot die kandidaten behoort Georgeous Love, die met Rob de Vlieger haar serie wist te winnen in 1.15,1. De merrie van Merwestaal Moerdijk kan echter zo op één lijn geplaatst worden met de tweede aankomende Raspberry Diamant (Robin Bakker), die wat laat de vrijheid kreeg voor een aanval. Ook Paul Hagoort heeft dus weer kans op een nieuwe Derbyzege. Het duo zette in ieder geval de snelste tijd neer van het dozijn voor de finale geplaatste paarden. Als derde ging Pompano Euphoria (1.15,5) naar de eindstrijd.

De tijd van 1.15,1 werd ook gelopen door Flori Dragon van Tjalco de Witte. Dat is een opsteker voor de succesvolle fokker van de Dragon-paarden, want tot voor kort was de merrie immers nog geblesseerd. Met een indrukwekkende proef van 1.15,6 gaf ze met Maik Esper daarna echter wel al haar visitekaartje af.  De favoriete Fygi Bros (Dion Tesselaar) en de door Jean-Pierre Dubois gefokte Beltaine (Thorsten Tietz) moesten duidelijk toegeven op de winnende dochter van Sam Bourbon en Odilia Dragon.

Minder snel ging de schifting waarin Indira Bo (Roland Hülskath) de sterkste bleek in 1.15,5. De merrie nam snel het commando en zou zelfs door de favoriete Ivy Corner – die foutief was - niet meer bedreigd zijn. Peter Strooper die een reputatie hoog heeft te houden in de Duitse Derbyversies miste met Secret Honey van eigenaar Jan van der Wal eveneens de eindstrijd. Glamour en Queenswood (Arnold Mollema) werden namelijk nog voor de Callantsoogse troef tweede en derde.

De meest overtuigende kwalificatie kwam op naam van Janske met Erwin Bot, die met straatlengte verschil zegevierde voor Corsa d´Amour (Roland Hülskath) en Frieda F Boko (Michael Nimczyk). Ook hier kon een kruis gemaakt worden over de favoriete: April Love met Jorma Oikarinen was halfweg koers foutief en werd uitgeschakeld.

In de overige draverijen was er nog winst voor Rock About met André Bakker. ‘Pietertje’ was in 1.16,1 sneller dan Donna Kievitshof. De Duitse Monté Derby (gedoteerd met twintig mille) werd gewonnen door Greenspan met Lea Ahokas die een snelle 1.13,2 liep. De door Henk Grift getrainde Armando Kievitshof werd derde, vóór Hannieball. Dit keer was er geen hoofdrol weggelegd voor Dante de Linde, onlangs nog wel winnaar van de Oostenrijkse Monté Derby.

 

 

Aanpassingen of toevoegingen? Graag per email!

 

Share on Facebook

Subscribe to comments feed 0 reacties Meld je aan of registreer je hier om een reactie te plaatsen!
Inloggen
Inloggen via Facebook

totaal: | nu in beeld:

Inloggen

Inloggen via Facebook
  • Email naar een vriend Email naar een vriend
  • Print versie Print versie
  • Alleen tekst Alleen tekst

Auteur info

Ruud Stoop Ruud Stoop Sinds medio jaren zeventig van de vorige eeuw bezoeker van de koersen. Voor onder meer de uitgaven van de NHD verzorgde hij als opvolger van Rob Kat lange tijd de publicaties over de sport. Na het vertrek van George Taylor nam hij later ook de verslaggeving van de koersen in Alkmaar voor zijn rekening voor de wekelijkse uitgave van Draf & Rensport. Bij drafcentrum Alkmaar is hij nog altijd nauw betrokken naast zijn activiteiten als zelfstandig ondernemer. Was in het verleden Chef Sport op een deelredactie van de NHD, hoofdredacteur van diverse financiële magazines en met Patrick Davidson in 2007 initiator van Draaf Magazine. Tevens de initiatiefnemer van onder meer Toptrainer en Alkmaar Meestertipper.

Nieuwsbrief

Email: