Home | Buitenland | Eerste successen in Berlijn

Eerste successen in Berlijn

Door 0
Letter groote: Decrease font Enlarge font
Ook Dream Magic BE won een koers © www.traberfoto-sx.de Ook Dream Magic BE won een koers © www.traberfoto-sx.de

BERLIJN – De openingsdag van de reeks koersdagen rond de Duitse Derby leverde diverse Nederlandse zeges op. Opvallend was onder meer de snelle winst van Emma di Quattro.

Al in de openingskoers was het raak voor Dimitri W Eden. De ruin die met Frank Westervald al zoveel succes kende, was met amatrice Sarah Kube de snelste in 1.14,7 over 1900 meter. De combinatie was als grote favoriet (1,10) aan het karwei begonnen. De winnaar is sinds kort eigendom van een Hamburgse eigenarengroep.

Emma di Quattro was eveneens succesvol. De Ganymede-dochter noteerde in handen van Dennis Spangenberg een snelle 1.13,2 en dat was net voldoende om in deze PMU-koers Captain Rob (Michel Schmid) terug te wijzen. Volgens Spangenberg is Emma di Quattro het beste paard dat hij tot dusverre in handen had.

De slotkoers leverde mooi succes op voor Jesse ter Borgh. De Amsterdammer stuurde Enzo Newport in 1.16,4 naar de winst.

Henk Grift scoorde als trainer een zege met Venise des Lucas. De Franse merrie won over 2500 meter in 1.16,2 waarbij good old Heinz Wewering als rijder fungeerde. Grift zorgde met drie starters er overigens wel voor dat deze koers überhaupt verreden kon worden.

 

Aanpassingen of toevoegingen? Graag per email!

 

Beoordeel dit artikel

3.00
Share on Facebook

Subscribe to comments feed 0 reacties Meld je aan of registreer je hier om een reactie te plaatsen!
Inloggen
Inloggen via Facebook

totaal: | nu in beeld:

Inloggen

Inloggen via Facebook
  • Email naar een vriend Email naar een vriend
  • Print versie Print versie
  • Alleen tekst Alleen tekst

Auteur info

Ruud Stoop Ruud Stoop Sinds medio jaren zeventig van de vorige eeuw bezoeker van de koersen. Voor onder meer de uitgaven van de NHD verzorgde hij als opvolger van Rob Kat lange tijd de publicaties over de sport. Na het vertrek van George Taylor nam hij later ook de verslaggeving van de koersen in Alkmaar voor zijn rekening voor de wekelijkse uitgave van Draf & Rensport. Bij drafcentrum Alkmaar is hij nog altijd nauw betrokken naast zijn activiteiten als zelfstandig ondernemer. Was in het verleden Chef Sport op een deelredactie van de NHD, hoofdredacteur van diverse financiële magazines en met Patrick Davidson in 2007 initiator van Draaf Magazine. Tevens de initiatiefnemer van onder meer Toptrainer en Alkmaar Meestertipper.

Nieuwsbrief

Email: