Home | Buitenland | Hollanders bovenaan in Hooksiel

Hollanders bovenaan in Hooksiel

Door 0
Letter groote: Decrease font Enlarge font
Ook Niels Jongejans won (Archieffoto © DJongejans) Ook Niels Jongejans won (Archieffoto © DJongejans)

HOOKSIEL – Traditioneel leveren de koersen op de baan van het Duitse Hooksiel een waslijst aan Nederlandse zeges op en dat was woensdag niet anders. Alle vaderlandse grasbaanspecialisten hadden blijkbaar deze koersdag in hun schema opgenomen.

De eerste Nederlandse draver die wist te winnen, was er nog een die gestuurd werd door een buitenlandse rijdster. Bastiaan B, een zoon van de merrie Nuance Kades, werd door Katie Beer naar de winst gereden en klopte daarmee Blacky Blue (Ronald de Beer) en Beat It (Johnny Westenbrink). De winnende tijd, hoewel op gras niet zo belangrijk, was 1.21,5 over 2200 meter.

Westenbrink scoorde later nog wel een zege met dank aan een draver van John Maurix: Baby Blue. De merrie noteerde een winnende tijd van 1.23,6.

Maurix nam zelf ook nog een zege terug naar Ylst.  De liefhebber scoorde met El Passa Renka voor Stal Jungle Dream in 1.21,1. Daarmee was de merrie onder meer Donovan Norg (Sjoerd van der Galien) en Zugababe met Else Pierrot te vlug af.

De voormalige Europese leerlingenkampioen Sven Schraal scoort onopgemerkt een aardig percentage winnaars. Dit keer was hij voor trainer Marcel Hauber de snelste met de schimmelruin Apache Wolfhorn. De zoon van Naction Skoatter noteerde 1.19,7 (over 1700 meter) en dat was te snel voor de concurrentie.

Niels Jongejans zegevierde met Devil in Disgise, al had de combinatie daar wel een terugstelling voor nodig van Sjoerd van der Galien met zijn Cas Avon. Van der Galien was lang niet de enige die deze dag huiswaarts toog met een soms forse boete. Achter Devil in Disgise (1.21,5) volgden Il Divo (Jan Willem Kromkamp) en Sara Blue Lobell met Cees Imming.

Laatstgenoemde zag voor zijn stal ook nog onder meer een tweede plaats voor Axel Cartouche met Denise Pennekamp. De combinatie moest Chelsea Norg (Jan-Henk Janssen) echter de winst laten in een wel heet vlotte 1.18,0 over 2300 meter. Zoon van Minne blijkt nog niet versleten. De negenjarige hengst werd derde met Mieke Klooster-Van der Meer.

Lord Godolphin zette zijn goede serie (drie dagen geleden winnaar in Stove) voort met een nieuwe zege. De ruin van Pieter de Haan werd door Jan Willem Kromkamp in 1.20,1 naar de bloemen gereden.

In Hooksiel kwamen heel veel paarden twee keer aan de start en veel ervan oogden in hun tweede optreden vaak zelfs beter. Misschien kunnen banen als Alkmaar en Groningen ook eens kijken naar de mogelijkheid paarden een dubbele startgelegenheid te bieden. Dat hoeft, zie Hooksiel, niet eens in heat- of seriedraverijen te zijn.

 

 

Aanpassingen of toevoegingen? Graag per email!

 

Share on Facebook

Subscribe to comments feed 0 reacties Meld je aan of registreer je hier om een reactie te plaatsen!
Inloggen
Inloggen via Facebook

totaal: | nu in beeld:

Inloggen

Inloggen via Facebook
  • Email naar een vriend Email naar een vriend
  • Print versie Print versie
  • Alleen tekst Alleen tekst

Auteur info

Ruud Stoop Ruud Stoop Sinds medio jaren zeventig van de vorige eeuw bezoeker van de koersen. Voor onder meer de uitgaven van de NHD verzorgde hij als opvolger van Rob Kat lange tijd de publicaties over de sport. Na het vertrek van George Taylor nam hij later ook de verslaggeving van de koersen in Alkmaar voor zijn rekening voor de wekelijkse uitgave van Draf & Rensport. Bij drafcentrum Alkmaar is hij nog altijd nauw betrokken naast zijn activiteiten als zelfstandig ondernemer. Was in het verleden Chef Sport op een deelredactie van de NHD, hoofdredacteur van diverse financiële magazines en met Patrick Davidson in 2007 initiator van Draaf Magazine. Tevens de initiatiefnemer van onder meer Toptrainer en Alkmaar Meestertipper.

Nieuwsbrief

Email: