Home | Buitenland | Nummer 24 voor Conway Boko

Nummer 24 voor Conway Boko

Door 0
Letter groote: Decrease font Enlarge font
Nummer 24 voor Conway Boko

BOEDAPEST – Met zaterdag zijn 24e overwinning in zijn loopbaan op zijn conto bijgeschreven, heeft Conway Boko zich weer wat verder omhoog gewerkt op de ranglijst van meest winnende Nederlandse dravers. Deze keer was het op Kincsem Park raak in een koers over 1900 meter.

Conway Boko won zaterdag in 1.17,3 en zoals gebruikelijk was Tibor Hajnal wederom de rijder van dienst. De zoon van de eerder dit jaar overleden Castleton Bass en de merrie Waecon Boko was de sterkste in een klein veldje.

Het was voor Conway Boko de zesde seizoenzege, nadat hij vorige jaren ook al succesvol was met zes zeges (2014), zeven overwinningen (2013) en vijf eerste plaatsen in 2012. Dat gebeurde steeds op Kincsem Park, het pronkjuweeltje van de Hongaarse draf- en rensport. Conway Boko (vernoemd naar grootvader Conway Hall) kwam in Nederland nooit in actie en heeft een record van 1.15,4.

Met zijn 24 zeges is hij overigens nog lang niet aangekomen op de door Quicksilver S (142 zeges) aangevoerde lijst. Zelfs de top vijftig is nog uit zicht.

 

 

Aanpassingen of toevoegingen? Graag per email!

 

Beoordeel dit artikel

0
Share on Facebook

Subscribe to comments feed 0 reacties Meld je aan of registreer je hier om een reactie te plaatsen!
Inloggen
Inloggen via Facebook

totaal: | nu in beeld:

Inloggen

Inloggen via Facebook
  • Email naar een vriend Email naar een vriend
  • Print versie Print versie
  • Alleen tekst Alleen tekst

Auteur info

Ruud Stoop Ruud Stoop Sinds medio jaren zeventig van de vorige eeuw bezoeker van de koersen. Voor onder meer de uitgaven van de NHD verzorgde hij als opvolger van Rob Kat lange tijd de publicaties over de sport. Na het vertrek van George Taylor nam hij later ook de verslaggeving van de koersen in Alkmaar voor zijn rekening voor de wekelijkse uitgave van Draf & Rensport. Bij drafcentrum Alkmaar is hij nog altijd nauw betrokken naast zijn activiteiten als zelfstandig ondernemer. Was in het verleden Chef Sport op een deelredactie van de NHD, hoofdredacteur van diverse financiële magazines en met Patrick Davidson in 2007 initiator van Draaf Magazine. Tevens de initiatiefnemer van onder meer Toptrainer en Alkmaar Meestertipper.

Nieuwsbrief

Email: