Home | Buitenland | Zeges Evasion Boko en Forni Boko

Zeges Evasion Boko en Forni Boko

Door 0
Letter groote: Decrease font Enlarge font
Evasion Boko (Archieffoto) Evasion Boko (Archieffoto)

AXEVALLA – Op de baan van het Zweedse Axevalla was zondag succes weggelegd voor zowel Evasion Boko als Forni Boko.

De vier jaar oude Evasion Boko behaalde in Axevalla haar zesde overwinning. De merrie scoorde zondag in 1.14,3 over 2140 meter, waarbij Kajsa Frick zoals gebruikelijk de leidsels in handen had. Het was haar tweede seizoenzege.

De merrie debuteerde destijds als tweejarige reeds met een zege en opende haar loopbaan met drie overwinningen in haar eerste vier starts. De winnende dochter van From Above en Vision Boko boekte haar grootste succes tot dusverre vorig jaar met winst in een met een eerste prijs van ruim tien mille voorziene koers. Daar voegde ze in de Stochampionatet Consolation zondag een tweede hoofdnummer aan toe. Evasion Boko is een halfzusje van onder meer de goede Beverly Boko (record 1.11,7) en Chivas Boko.

Het slotnummer op de baan van Axevalla werd gewonnen door Forni Boko. Voor de zoon van (ook al) Vision Boko was het de eerste zege in zijn loopbaan. Hij spijkerde in Axevalla zijn record bij naar 1.15,6 en deed dat in handen van Stefan Persson.

 

Aanpassingen of toevoegingen? Graag per email!

 

Beoordeel dit artikel

0
Share on Facebook

Subscribe to comments feed 0 reacties Meld je aan of registreer je hier om een reactie te plaatsen!
Inloggen
Inloggen via Facebook

totaal: | nu in beeld:

Inloggen

Inloggen via Facebook
  • Email naar een vriend Email naar een vriend
  • Print versie Print versie
  • Alleen tekst Alleen tekst

Auteur info

Ruud Stoop Ruud Stoop Sinds medio jaren zeventig van de vorige eeuw bezoeker van de koersen. Voor onder meer de uitgaven van de NHD verzorgde hij als opvolger van Rob Kat lange tijd de publicaties over de sport. Na het vertrek van George Taylor nam hij later ook de verslaggeving van de koersen in Alkmaar voor zijn rekening voor de wekelijkse uitgave van Draf & Rensport. Bij drafcentrum Alkmaar is hij nog altijd nauw betrokken naast zijn activiteiten als zelfstandig ondernemer. Was in het verleden Chef Sport op een deelredactie van de NHD, hoofdredacteur van diverse financiële magazines en met Patrick Davidson in 2007 initiator van Draaf Magazine. Tevens de initiatiefnemer van onder meer Toptrainer en Alkmaar Meestertipper.

Nieuwsbrief

Email: