Home | Buitenland | Delicious heerst in Arjäng

Delicious heerst in Arjäng

Door 0
Letter groote: Decrease font Enlarge font
Delicious heerst in Arjäng

ARJÄNG – De Arjängs Stora Sprinterlopp op de baan van het Zweedse Ärjang is gewonnen door de sterke Delicious. De dochter van Cantab Hall was in de eindafrekening sneller dan Repay Merci en Mosaique Face. De winnende tijd was 1.10,1 over 1640 meter, ruim onder het koersrecord van Sebastian K: 1.09,6.

In de koers was BBS Sugarlight als favoriet vertrokken, maar de door Peter Untersteiner gereden ruin kon die status niet waarmaken. Ook bekende namen als de voormalige Langeweg-draver Global Money, Arazi Boko (beide ongeplaatst) en Maven (uitgeschakeld) speelden uiteindelijk geen rol van betekenis.

Delicious was in Amerika al een prima koerspaard met in 2011 zeges in de Keystone Classic en de Hanover Stakes. Een jaar later won ze de Arden Downs Stakes en de Currier and Ives.

Recente winnaars Arjängs Stora Sprinterlopp:

2015 Delicious (Cantab Hall) met Örjan Kihlström

2014 Magic Tonight (Andover Hall) met Johan Untersteiner

2013 Sebastian K (Korean) met Ake Svanstedt

2012 Orechietti (From Above) met Örjan Kihlström

2011 Beanie MM (Super Arnie) met Johnny Takter

2010 Lavec Kronos (Enjoy Lavec) met Erik Adielsson

 

Aanpassingen of toevoegingen? Graag per email!

 

Beoordeel dit artikel

0
Share on Facebook

Subscribe to comments feed 0 reacties Meld je aan of registreer je hier om een reactie te plaatsen!
Inloggen
Inloggen via Facebook

totaal: | nu in beeld:

Inloggen

Inloggen via Facebook
  • Email naar een vriend Email naar een vriend
  • Print versie Print versie
  • Alleen tekst Alleen tekst

Auteur info

Ruud Stoop Ruud Stoop Sinds medio jaren zeventig van de vorige eeuw bezoeker van de koersen. Voor onder meer de uitgaven van de NHD verzorgde hij als opvolger van Rob Kat lange tijd de publicaties over de sport. Na het vertrek van George Taylor nam hij later ook de verslaggeving van de koersen in Alkmaar voor zijn rekening voor de wekelijkse uitgave van Draf & Rensport. Bij drafcentrum Alkmaar is hij nog altijd nauw betrokken naast zijn activiteiten als zelfstandig ondernemer. Was in het verleden Chef Sport op een deelredactie van de NHD, hoofdredacteur van diverse financiële magazines en met Patrick Davidson in 2007 initiator van Draaf Magazine. Tevens de initiatiefnemer van onder meer Toptrainer en Alkmaar Meestertipper.

Nieuwsbrief

Email: