Home | Buitenland | Jeroen Engwerda slaat toe: drie zeges!

Jeroen Engwerda slaat toe: drie zeges!

Door 0
Letter groote: Decrease font Enlarge font
Delphine Flevo (Archieffoto  www.mbfotos.nl) Delphine Flevo (Archieffoto www.mbfotos.nl)

HAMBURG – Met drie zeges was Jeroen Engwerda uiteraard de man van de dag tijdens de compacte PMU-meeting op de baan van Hamburg. De Biddinghuizer won met Egbert Schermer, Cumlaude Newport en Delphine Flevo.

Het koren van Stal Schermer staat momenteel te bloeien, want enkele uren voor de winst van Sultania op de baan van Wolvega was het al vroeg in het programma raak met dank aan Egbert Schermer. De zoon van Susan Schermer werd door trainer Engwerda hoogstpersoonlijk en ‘van kop af’ in 1.16,2 over 2200 meter naar de winst gereden. Hij eindigde nog nooit buiten het trio.

Cumlaude Newport is eveneens deels in handen van het eigenarenduo De Jongh/Hoetmer, maar ook bijna-dorpsgenoot Bob Kuijper heeft een aandeel in de merrie. Die noteerde in Hamburg een vlotte zege in 1.15,2, waarmee de ruin onder meer Jamil Corina (Robbin Bot) voorbleef. Een zege die zelfs Engwerda wat verrassend overkwam. Bot zou overigens niet met lege handen blijven, want een koers later scoorde hij met de fraai gefokte Nasdaq. De winnende tijd was 1.17,1.

Het drieluik van Jeroen Engwerda werd voltooid door de zege van Delphine Flevo. Dat gebeurde in een opzienbarende tijd, want 1.12,9 over 1680 meter is zelfs op de snelle Hamburgse baan niet alledaags, al was de merrie (destijds tweede in de Merrie Derby) in Frankrijk en Zweden al eens nog sneller geweest.

De door de familie Ebbinge uit Eext gefokte Domecq Baldwin was tijdens deze dag de snelste met Michael Larsen. De zoon van Safari Baldwin zette een rappe winnende tijd neer van 1.15,9 over 2200 meter.

Overigens bleek ook in Hamburg dat het op een vroeg tijdstip koersen van een PMU-meeting niet bepaald tot hoge binnenlandse omzetten leidt. Desalniettemin viel de publieke belangstelling niet eens tegen.

 

 

Aanpassingen of toevoegingen? Graag per email!

 

Beoordeel dit artikel

5.00
Share on Facebook

Subscribe to comments feed 0 reacties Meld je aan of registreer je hier om een reactie te plaatsen!
Inloggen
Inloggen via Facebook

totaal: | nu in beeld:

Inloggen

Inloggen via Facebook
  • Email naar een vriend Email naar een vriend
  • Print versie Print versie
  • Alleen tekst Alleen tekst

Auteur info

Ruud Stoop Ruud Stoop Sinds medio jaren zeventig van de vorige eeuw bezoeker van de koersen. Voor onder meer de uitgaven van de NHD verzorgde hij als opvolger van Rob Kat lange tijd de publicaties over de sport. Na het vertrek van George Taylor nam hij later ook de verslaggeving van de koersen in Alkmaar voor zijn rekening voor de wekelijkse uitgave van Draf & Rensport. Bij drafcentrum Alkmaar is hij nog altijd nauw betrokken naast zijn activiteiten als zelfstandig ondernemer. Was in het verleden Chef Sport op een deelredactie van de NHD, hoofdredacteur van diverse financiële magazines en met Patrick Davidson in 2007 initiator van Draaf Magazine. Tevens de initiatiefnemer van onder meer Toptrainer en Alkmaar Meestertipper.

Nieuwsbrief

Email: