Home | Buitenland | Knappe zege Special Promise

Knappe zege Special Promise

Door 0
Letter groote: Decrease font Enlarge font
Knappe zege Special Promise

KAUSTBY - De Festivaali-Ajo (Nykänen-Ajo) is gewonnen door Special Promise met Santtu Raitala. De hengst klopte in deze mijlsdraverij Air Gunner en Mr Exquisite.

De koers mag bij ons een minder bekende klank hebben, maar telt op de erelijst bekende namen als Plant the Seed, BWT Magic, Quick Bar en Classico Merett die zelfs twee keer wist te winnen: in 2006 en 2007. Vorig jaar was Bret Boko met een tweede plek nog dicht bij de winst. In 2003 werd Mae Jean Boko als tweede aankomende verslagen door de tweevoudige winnaar Self Timer.

De winnaar heeft een mooie moederlijn die via de in 1970 geboren Somolli onder meer paarden als Yield Boko, Chelsea Boko. Kelsea Boko, Offshore Dream, Bartali OK, Egon Lavec en Turbo Sund voortbracht.

Recente winnaars Festivaali-Ajo:

2015 Special Promise (Mr Pine Chip) met Santtu Raitala

2014 Big Sky Hurricane (Revenue) met Mika Forss

2013 Outlaw Merci (Dahir de Prelong) met Toni Ylitalo

2012 Brisco Rodeo (Armbro Nash) met Pekka Korpi

2011 Je t’Aime (Coktail Jet) met Antti Teivainen

2010 Chancy Roberto (Roberto Tilly) met Ahti Antti-Roiko

 

 

 

Aanpassingen of toevoegingen? Graag per email!

 

Beoordeel dit artikel

0
Share on Facebook

Subscribe to comments feed 0 reacties Meld je aan of registreer je hier om een reactie te plaatsen!
Inloggen
Inloggen via Facebook

totaal: | nu in beeld:

Inloggen

Inloggen via Facebook
  • Email naar een vriend Email naar een vriend
  • Print versie Print versie
  • Alleen tekst Alleen tekst

Auteur info

Ruud Stoop Ruud Stoop Sinds medio jaren zeventig van de vorige eeuw bezoeker van de koersen. Voor onder meer de uitgaven van de NHD verzorgde hij als opvolger van Rob Kat lange tijd de publicaties over de sport. Na het vertrek van George Taylor nam hij later ook de verslaggeving van de koersen in Alkmaar voor zijn rekening voor de wekelijkse uitgave van Draf & Rensport. Bij drafcentrum Alkmaar is hij nog altijd nauw betrokken naast zijn activiteiten als zelfstandig ondernemer. Was in het verleden Chef Sport op een deelredactie van de NHD, hoofdredacteur van diverse financiële magazines en met Patrick Davidson in 2007 initiator van Draaf Magazine. Tevens de initiatiefnemer van onder meer Toptrainer en Alkmaar Meestertipper.

Nieuwsbrief

Email: