Home | Buitenland | Nieuwe zege Axel Buitenzorg

Nieuwe zege Axel Buitenzorg

Door 0
Letter groote: Decrease font Enlarge font
Nieuwe zege Axel Buitenzorg

BJERKE – De via Denemarken in Noorwegen terecht gekomen Axel Buitenzorg heeft woensdag zijn vijfde overwinning in zijn nieuwe vaderland geboekt. De zoon van Open The Sky en Blazing Tigress was de snelste in handen van Adrian Solberg Akselsen op de baan van Bjerke.

De winnende tijd was 1.15,3 over 2100 meter, waarmee Axel Buitenzorg zijn prima vorm bevestigde. In april verbeterde hij zijn record op dezelfde baan nog naar 1.13,3.

De door wijlen Jan Nas uit Bemmel gefokte ruin behaalde voor zijn overgang naar Noorwegen ook al zes overwinningen op Deense bodem. In ons land won hij destijds (2010) twee koersen met Rob van Toor. Hij kwam inmiddels in ruim tachtig koersen aan de start en won in totaal dertien maal.

In dit veld eindigde Arran Stardust ongeplaatst.

 

Aanpassingen of toevoegingen? Graag per email!

 

Beoordeel dit artikel

0
Share on Facebook

Subscribe to comments feed 0 reacties Meld je aan of registreer je hier om een reactie te plaatsen!
Inloggen
Inloggen via Facebook

totaal: | nu in beeld:

Inloggen

Inloggen via Facebook
  • Email naar een vriend Email naar een vriend
  • Print versie Print versie
  • Alleen tekst Alleen tekst

Auteur info

Ruud Stoop Ruud Stoop Sinds medio jaren zeventig van de vorige eeuw bezoeker van de koersen. Voor onder meer de uitgaven van de NHD verzorgde hij als opvolger van Rob Kat lange tijd de publicaties over de sport. Na het vertrek van George Taylor nam hij later ook de verslaggeving van de koersen in Alkmaar voor zijn rekening voor de wekelijkse uitgave van Draf & Rensport. Bij drafcentrum Alkmaar is hij nog altijd nauw betrokken naast zijn activiteiten als zelfstandig ondernemer. Was in het verleden Chef Sport op een deelredactie van de NHD, hoofdredacteur van diverse financiële magazines en met Patrick Davidson in 2007 initiator van Draaf Magazine. Tevens de initiatiefnemer van onder meer Toptrainer en Alkmaar Meestertipper.

Nieuwsbrief

Email: