Home | Buitenland | Zege voor Cadabra Transs R

Zege voor Cadabra Transs R

Door 0
Letter groote: Decrease font Enlarge font
Zege voor Cadabra Transs R

HALMSTAD - In het Zweedse Halmstad behaalde de door Klaas Redder gefokte Cadabra Transs R maandag zijn eerste seizoenzege. De ruin won in handen van zijn nieuwe trainer Marcus Lindgren, die het paard voor de eerste maal reed.

De winnende tijd van de combinatie was 1.16,6 over 2640 meter. In het geslagen veld eindigde met Bokito Twiko nog een andere Nederlandse draver. Vorig jaar was Cadabra Transs R nog seriewinnaar met drie zeges op rij.

De zegevierende ruin is een zoon van Kadabra en Little Ironlady en werd destijds tijdens de 2 Companions Sale van 2010 voor tien mille verkocht aan de Gerrits Recycling Group. Little Ironlady bracht eerder onder meer de in Denemarken succesvolle Zalgado Transs R, die later nog succesvol was op Malta. In Duitsland verdiende de later naar Italië vertrokken Playgirl November bijzonder veel geld. Een andere nakomeling, Azzuri, kennen we als succespaard voor Tarsal Koos Minck. Ook de door Ronald Nooteboom gefokte Avalanche was een behoorlijk koerspaard.

 

 

Aanpassingen of toevoegingen? Graag per email!

 

Beoordeel dit artikel

0
Share on Facebook

Subscribe to comments feed 0 reacties Meld je aan of registreer je hier om een reactie te plaatsen!
Inloggen
Inloggen via Facebook

totaal: | nu in beeld:

Inloggen

Inloggen via Facebook
  • Email naar een vriend Email naar een vriend
  • Print versie Print versie
  • Alleen tekst Alleen tekst

Auteur info

Ruud Stoop Ruud Stoop Sinds medio jaren zeventig van de vorige eeuw bezoeker van de koersen. Voor onder meer de uitgaven van de NHD verzorgde hij als opvolger van Rob Kat lange tijd de publicaties over de sport. Na het vertrek van George Taylor nam hij later ook de verslaggeving van de koersen in Alkmaar voor zijn rekening voor de wekelijkse uitgave van Draf & Rensport. Bij drafcentrum Alkmaar is hij nog altijd nauw betrokken naast zijn activiteiten als zelfstandig ondernemer. Was in het verleden Chef Sport op een deelredactie van de NHD, hoofdredacteur van diverse financiële magazines en met Patrick Davidson in 2007 initiator van Draaf Magazine. Tevens de initiatiefnemer van onder meer Toptrainer en Alkmaar Meestertipper.

Nieuwsbrief

Email: