Home | Buitenland | Loopbaan Brad de Veluwe ten einde?

Loopbaan Brad de Veluwe ten einde?

Door 0
Letter groote: Decrease font Enlarge font
Loopbaan Brad de Veluwe ten einde?

STOCKHOLM – Een jaar na zijn laatste optreden (de Olympiatravet) lijkt de loopbaan van Brad de Veluwe definitief ten einde te zijn gekomen. Vorig jaar wisselde hij nog van zijn Finse trainer Tuomas Korvenoja naar de in Zweden werkzame Reijo Liljendahl, maar bleef hij door een slepende blessure lang aan de kant. Nu diezelfde kwetsuur opnieuw opspeelt, heeft Liljendahl de eigenaren het advies gegeven de loopbaan van de hengst te beëindigen.

Brad de Veluwe wordt door menigeen gezien als één van de beste Finse dravers aller tijden. Hij won in 2012 de Sprintermästaren in Halmstad in een nieuw Europees record voor vierjarige dravers, 1.09,7. Een jaar later werd hij vierde in de Elitlopp. Andere grote zeges waren de Ulf Thoresen Minnelopp, het Finsk Trav Kriterium en de Orsi Mangelli in 2011. In 2012 won hij als vierjarige niet alleen de Finse Derby, maar ook de Europese versie hiervan in Gelsenkirchen. In 2013 schreef hij ook nog de Helsinki Ajo op zijn naam.

De hengst kan zich nu richten op zijn dekdiensten. Hij is onder meer te boeken via Flevofarm.

 

 

Aanpassingen of toevoegingen? Graag per email!

 

Beoordeel dit artikel

5.00
Share on Facebook

Subscribe to comments feed 0 reacties Meld je aan of registreer je hier om een reactie te plaatsen!
Inloggen
Inloggen via Facebook

totaal: | nu in beeld:

Inloggen

Inloggen via Facebook
  • Email naar een vriend Email naar een vriend
  • Print versie Print versie
  • Alleen tekst Alleen tekst

Auteur info

Ruud Stoop Ruud Stoop Sinds medio jaren zeventig van de vorige eeuw bezoeker van de koersen. Voor onder meer de uitgaven van de NHD verzorgde hij als opvolger van Rob Kat lange tijd de publicaties over de sport. Na het vertrek van George Taylor nam hij later ook de verslaggeving van de koersen in Alkmaar voor zijn rekening voor de wekelijkse uitgave van Draf & Rensport. Bij drafcentrum Alkmaar is hij nog altijd nauw betrokken naast zijn activiteiten als zelfstandig ondernemer. Was in het verleden Chef Sport op een deelredactie van de NHD, hoofdredacteur van diverse financiële magazines en met Patrick Davidson in 2007 initiator van Draaf Magazine. Tevens de initiatiefnemer van onder meer Toptrainer en Alkmaar Meestertipper.

Nieuwsbrief

Email: