Home | Buitenland | Maharajah sluit loopbaan af

Maharajah sluit loopbaan af

Door 0
Letter groote: Decrease font Enlarge font
Maharajah sluit loopbaan af

STOCKHOLM – Maharajah zullen we niet meer als actieve draver op de koersbanen zien. Trainer Stefan Hultman heeft in overleg met zijn omgeving besloten de loopbaan van de ‘Marre’ te beëindigen.

De draver van Travkompaniet oogt volgens zijn trainer nog geweldig, maar als tienjarige wil men de voorlaatste winnaar van de Prix d’Amérique de kroon niet meer van het hoofd stoten. De mededeling op de site van Travkompaniet komt niet geheel onverwacht, want al langer werd over dit besluit nagedacht. De zoon van Viking Kronos heeft immers een zware loopbaan gehad. Een carrière die hem jaarlijks grote successen bracht. Als driejarige won hij al het Zweedse Travkriterium en een jaar later zowel de Zweedse als de Europese Derby.

De laatste jaren zocht hij niet zonder succes vaak de Franse topkoersen op en naast de Amérique was hij op Vincennes ook de sterkste in de Prix de Belgique en de Prix de Paris, die hij beide in 2011 won. Met verder nog onder meer een zege in de Olympiatravet (2013) is de hardheid van de tweevoudige miljonair duidelijk onderstreept. Maharajah won in zijn loopbaan liefst 31 koersen.

 

Beoordeel dit artikel

5.00
Share on Facebook

Subscribe to comments feed 0 reacties Meld je aan of registreer je hier om een reactie te plaatsen!
Inloggen
Inloggen via Facebook

totaal: | nu in beeld:

Inloggen

Inloggen via Facebook
  • Email naar een vriend Email naar een vriend
  • Print versie Print versie
  • Alleen tekst Alleen tekst

Auteur info

Ruud Stoop Ruud Stoop Sinds medio jaren zeventig van de vorige eeuw bezoeker van de koersen. Voor onder meer de uitgaven van de NHD verzorgde hij als opvolger van Rob Kat lange tijd de publicaties over de sport. Na het vertrek van George Taylor nam hij later ook de verslaggeving van de koersen in Alkmaar voor zijn rekening voor de wekelijkse uitgave van Draf & Rensport. Bij drafcentrum Alkmaar is hij nog altijd nauw betrokken naast zijn activiteiten als zelfstandig ondernemer. Was in het verleden Chef Sport op een deelredactie van de NHD, hoofdredacteur van diverse financiële magazines en met Patrick Davidson in 2007 initiator van Draaf Magazine. Tevens de initiatiefnemer van onder meer Toptrainer en Alkmaar Meestertipper.

Nieuwsbrief

Email: