Home | Buitenland | Continentalvictory overleden

Continentalvictory overleden

Door 0
Letter groote: Decrease font Enlarge font
Continentalvictory overleden

NEW YORK – De laatste merrie die voorlopig de Hambletonian wist te winnen, Continentalvictory deed dat in 1996, is op 22-jarige leeftijd deze week overleden. Ze was vooral als koerspaard van de buitencategorie, al bracht ze voor Jean-Pierre Dubois nog de behoorlijke Gastines. Continentalvictory werd in 1996 na haar zege in de Hambletonian verkozen tot Paard van het Jaar in Amerika.

De merrie had de laatste tijd al last van gezondheidsproblemen, zo meldde eigenaar Adam Bowden van Diamond Creek Farm aan de pers. “We hebben moeten besluiten haar uit haar lijden te verlossen, de meest humane optie die er was, maar allesbehalve een makkelijke. Ze was bij iedereen geliefd.”

Continentalvictory (Valley Victory-Intercontintental) werd geboren in 1993 en moest het onder meer opnemen tegen generatiegenote Moni Maker. Ze zou negentien van haar 29 starts winnen en werd getraind door Ron Gurfein. Vrijwel altijd was Mike Lachance haar rijder, alleen Dave Magee mocht een keer waarnemen met winst in de American-National tot gevolg.

Als tweejarige won ze liefst tien maal, waarbij haar zege in de Breeders Crown op Garden State Park bijna een nieuw wereldrecord opleverde.

Als driejarige kwam ze twaalf maal aan de start en won daarbij negen keer. Daarbij niet alleen de Yonkers Trot en de World Trotting Derby, maar natuurlijk beklijft voor altijd de winst in de Hambletonian. Daarin rekende ze in de finale af met illustere paarden als Lindy Lane, Running Sea en Kramer Boy. Als fokmerrie was Continentalvictory uiteindelijk minder succesvol.

Voornaamste zeges:

1995 als tweejarige: American National, Bluegrass, International Stallion Stakes, Breeders Crown, Review Stakes, Kentuckiana en Hayes Memorial.

1996 als driejarige: American National, World Trotting Derby, NJSS (zomerversie), Yonkers Trot en Hambletonian (Heat en finale).

 

Beoordeel dit artikel

0
Share on Facebook

Subscribe to comments feed 0 reacties Meld je aan of registreer je hier om een reactie te plaatsen!
Inloggen
Inloggen via Facebook

totaal: | nu in beeld:

Inloggen

Inloggen via Facebook
  • Email naar een vriend Email naar een vriend
  • Print versie Print versie
  • Alleen tekst Alleen tekst

Auteur info

Ruud Stoop Ruud Stoop Sinds medio jaren zeventig van de vorige eeuw bezoeker van de koersen. Voor onder meer de uitgaven van de NHD verzorgde hij als opvolger van Rob Kat lange tijd de publicaties over de sport. Na het vertrek van George Taylor nam hij later ook de verslaggeving van de koersen in Alkmaar voor zijn rekening voor de wekelijkse uitgave van Draf & Rensport. Bij drafcentrum Alkmaar is hij nog altijd nauw betrokken naast zijn activiteiten als zelfstandig ondernemer. Was in het verleden Chef Sport op een deelredactie van de NHD, hoofdredacteur van diverse financiële magazines en met Patrick Davidson in 2007 initiator van Draaf Magazine. Tevens de initiatiefnemer van onder meer Toptrainer en Alkmaar Meestertipper.

Nieuwsbrief

Email: