Home | Buitenland | Westerink optimistisch over Timoko

Westerink optimistisch over Timoko

Door 1
Letter groote: Decrease font Enlarge font
Westerink optimistisch over Timoko

VINCENNES – In Paris Turf laat Richard Westerink deze week weten bijzonder optimistisch te zijn over de kansen van Timoko in de Prix de France. De nummer drie van de Prix d’Amérique maakt in het recente werk op Grosbois een uitstekende indruk.

De hengst van Paul van Klaveren en Jan Offenberg heeft volgens de trainer de inspanningen van de Prix d’Amérique uitstekend verteerd. “Hij heeft sinds die inspanning weinig van mij hoeven doen, zoals eigenlijk de gewoonte is gedurende de eerste tien dagen na een koers.”

De Prix de France is geen onbekend terrein voor Timoko. Vorig jaar stelde hij met Jos Verbeeck weliswaar teleur in dit nummer, maar in 2013 werd hij met dezelfde rijder derde achter Ready Cash en Royal Dream. “Hij lijkt klaar voor een goede prestatie”, aldus Westerink in Paris Turf over de kansen van zijn troef, die alweer enige tijd wacht op een zege op Vincennes. De laatste dateert van mei vorig jaar. Vervolgens won hij uiteraard nog wel in Zweden, Finland en het Franse Cagnes-sur-Mer.

 

Beoordeel dit artikel

5.00
Share on Facebook

Subscribe to comments feed 1 reacties Meld je aan of registreer je hier om een reactie te plaatsen!
Inloggen
Inloggen via Facebook

avatar
Cees de leeuw 9 feb 2015
De prognose blijkt van waarde te zijn geweest. Van harte gefeliciteerd.
totaal: 1 | nu in beeld: 1 - 1

Inloggen

Inloggen via Facebook
  • Email naar een vriend Email naar een vriend
  • Print versie Print versie
  • Alleen tekst Alleen tekst

Auteur info

Ruud Stoop Ruud Stoop Sinds medio jaren zeventig van de vorige eeuw bezoeker van de koersen. Voor onder meer de uitgaven van de NHD verzorgde hij als opvolger van Rob Kat lange tijd de publicaties over de sport. Na het vertrek van George Taylor nam hij later ook de verslaggeving van de koersen in Alkmaar voor zijn rekening voor de wekelijkse uitgave van Draf & Rensport. Bij drafcentrum Alkmaar is hij nog altijd nauw betrokken naast zijn activiteiten als zelfstandig ondernemer. Was in het verleden Chef Sport op een deelredactie van de NHD, hoofdredacteur van diverse financiële magazines en met Patrick Davidson in 2007 initiator van Draaf Magazine. Tevens de initiatiefnemer van onder meer Toptrainer en Alkmaar Meestertipper.

Nieuwsbrief

Email: