Home | Buitenland | Veel succes Jos Oorthuysen

Veel succes Jos Oorthuysen

Door 0
Letter groote: Decrease font Enlarge font
King of the World © www.traberfoto-sx.de King of the World © www.traberfoto-sx.de

GELSENKIRCHEN – Het was een mooie zondag voor Jos Oorthuysen, die meerdere winnaars (en ereplaatsen) afleverde op de baan van Gelsenkirchen. Maar ook King of the World liet zich weer van zijn goede zijde zien.

De door Jean Huls gefokte hengst was één van de laatste winnaars van de druk bezochte meeting. Hij poetste een handicap van 25 meter weg en was met Michael Nimczyk de sterkste in een koers waarin hij als torenhoge favoriet van start was gegaan en in 1.15,4 zegevierde. Ook de posities van Proud Wood (André Bakker) en Zidane Boshoeve (Ruud Pools) op het podium waren teken van vorm.

Pools liet meer zien dan die ereplaats alleen, want de oud-kampioen leverde twee sterke winnaars af die niet door iedere wedder waren voorzien. Sterker nog, Daniel H en Elaine Boshoeve waren verre outsiders. Daniel H van de familie Hogervorst was in 1.18,4 de sterkste over 2000 meter en Elaine Boshoeve had voor haar zege 1.18,6 over dezelfde afstand nodig. De door Wiebe Landman Zweeds geregistreerde merrie klopte daarmee El Passa Renka (André Bakker). Beide door Pools naar de winst gereden paarden worden getraind door Marcel Hauber, die zijn stal in Deurze dus in puike vorm heeft.

Maar zoals gememoreerd was ook Jos Oorthuysen zeer succesvol. Al in de openingskoers noteerde hij een winst van Erasmus Greenwood, die profijt trok uit een galoppade van Power Point. De draver van Dirk Kok was in 1.18,1 de rapste over 2000 meter. Die winst was nog te wijten aan de rijderskwaliteiten van Roland Hülskath, maar vervolgens mocht Oorthuysen zelf voorrijden met Butterfly Boko. Dat deed hij na een snelle 1.14,6 over de mijl.

Voor Natasja Sprengers was de winst met Doc Holiday een memorabel moment. De ruin van de Meiden van Assum was in 1,17,7 de snelste.

Het monténummer werd gewonnen door Broadwaytranss R met Sytske de Vries. Ook de stal van Cees Kamminga levert de laatste tijd regelmatig winnaars af. De merrie van Egbert Oosterhof was in 1,17,8 op de meet sneller dan Tanika du Boulay met Kelly Smith. Die Franse merrie – vorig jaar winnares van het NK Monté met Leonie Vethaak - kon een starthandicap van 25 meter net niet wegpoetsen.

 

Beoordeel dit artikel

2.00
Share on Facebook

Subscribe to comments feed 0 reacties Meld je aan of registreer je hier om een reactie te plaatsen!
Inloggen
Inloggen via Facebook

totaal: | nu in beeld:

Inloggen

Inloggen via Facebook
  • Email naar een vriend Email naar een vriend
  • Print versie Print versie
  • Alleen tekst Alleen tekst

Auteur info

Ruud Stoop Ruud Stoop Sinds medio jaren zeventig van de vorige eeuw bezoeker van de koersen. Voor onder meer de uitgaven van de NHD verzorgde hij als opvolger van Rob Kat lange tijd de publicaties over de sport. Na het vertrek van George Taylor nam hij later ook de verslaggeving van de koersen in Alkmaar voor zijn rekening voor de wekelijkse uitgave van Draf & Rensport. Bij drafcentrum Alkmaar is hij nog altijd nauw betrokken naast zijn activiteiten als zelfstandig ondernemer. Was in het verleden Chef Sport op een deelredactie van de NHD, hoofdredacteur van diverse financiële magazines en met Patrick Davidson in 2007 initiator van Draaf Magazine. Tevens de initiatiefnemer van onder meer Toptrainer en Alkmaar Meestertipper.

Nieuwsbrief

Email: