Home | Buitenland | Triomf voor Kafka

Triomf voor Kafka

Door 0
Letter groote: Decrease font Enlarge font
Triomf voor Kafka

OSLO - Op de baan van Forus bij Oslo behaalde de Duitse ruin Kafka dinsdag zijn zesde zege op Noorse bodem. Met Asbjörn Tengsareid als stuurman zette de draver een winnende tijd neer van 1.15,9 over 2060 meter. Hij bleef daarbij ruim voor de concurrentie.

De zoon van Ufo Kievitshof en Eiffel Bi staat inmiddels op tien zeges in 33 starts. De ruin begon zijn loopbaan onder de hoede van Peter Strooper, nadat hij door de familie Gerrits was aangekocht. In 2012 verhuisde hij naar Zweden, waarna hij via Denemarken in Noorwegen belandde. Zijn record van 1.13,4 liep hij vorig jaar, eveneens in Oslo.

 

 

Beoordeel dit artikel

5.00
Share on Facebook

Subscribe to comments feed 0 reacties Meld je aan of registreer je hier om een reactie te plaatsen!
Inloggen
Inloggen via Facebook

totaal: | nu in beeld:

Inloggen

Inloggen via Facebook
  • Email naar een vriend Email naar een vriend
  • Print versie Print versie
  • Alleen tekst Alleen tekst

Auteur info

Ruud Stoop Ruud Stoop Sinds medio jaren zeventig van de vorige eeuw bezoeker van de koersen. Voor onder meer de uitgaven van de NHD verzorgde hij als opvolger van Rob Kat lange tijd de publicaties over de sport. Na het vertrek van George Taylor nam hij later ook de verslaggeving van de koersen in Alkmaar voor zijn rekening voor de wekelijkse uitgave van Draf & Rensport. Bij drafcentrum Alkmaar is hij nog altijd nauw betrokken naast zijn activiteiten als zelfstandig ondernemer. Was in het verleden Chef Sport op een deelredactie van de NHD, hoofdredacteur van diverse financiële magazines en met Patrick Davidson in 2007 initiator van Draaf Magazine. Tevens de initiatiefnemer van onder meer Toptrainer en Alkmaar Meestertipper.

Nieuwsbrief

Email: