Home | Buitenland | Alki Flevo montétopper in de dop

Alki Flevo montétopper in de dop

Door 0
Letter groote: Decrease font Enlarge font
Alki Flevo montétopper in de dop

AMIENS – Alki Flevo ontpopte zich in Zweden al tot een goed montépaard en zet dat door in Frankrijk, waar na een zege in Le Croisé Laroche nu werd gewonnen in Amiens. Met Pierre Houel was de door Titia en Syb Iwema uit Eenrum gefokte zoon van Super Arnie en Sarah Alki (destijds tweede in de Merrie Derby) de snelste in 1.16,7 over 2900 meter.

De ruin was in ons land met André Bakker voor eigenaar Henk Zonderman en trainer Jeroen Engwerda al bijzonder succesvol. Hij schopte het zelfs tot de Derby, waarin hij echter ongeplaatst bleef. Ook in Zweden werd hij nog regelmatig gereden door André Bakker, maar sinds augustus in hij actief op Franse bodem.

In deze koers te Amiens werd OJ Barb met Michelle Kokkes negende. Vorig jaar was Hannieball (entrainement Bot) de sterkste in deze Prix de la Federation du Nord.

Recente winnaars Prix de la Federation du Nord:

2014 Alki Flevo met Pierre Houel

2013 Hannieball met Camille Levesque

2012 Pégélas met Marion Lemonnier

 

 

Beoordeel dit artikel

5.00
Share on Facebook

Subscribe to comments feed 0 reacties Meld je aan of registreer je hier om een reactie te plaatsen!
Inloggen
Inloggen via Facebook

totaal: | nu in beeld:

Inloggen

Inloggen via Facebook
  • Email naar een vriend Email naar een vriend
  • Print versie Print versie
  • Alleen tekst Alleen tekst

Auteur info

Ruud Stoop Ruud Stoop Sinds medio jaren zeventig van de vorige eeuw bezoeker van de koersen. Voor onder meer de uitgaven van de NHD verzorgde hij als opvolger van Rob Kat lange tijd de publicaties over de sport. Na het vertrek van George Taylor nam hij later ook de verslaggeving van de koersen in Alkmaar voor zijn rekening voor de wekelijkse uitgave van Draf & Rensport. Bij drafcentrum Alkmaar is hij nog altijd nauw betrokken naast zijn activiteiten als zelfstandig ondernemer. Was in het verleden Chef Sport op een deelredactie van de NHD, hoofdredacteur van diverse financiële magazines en met Patrick Davidson in 2007 initiator van Draaf Magazine. Tevens de initiatiefnemer van onder meer Toptrainer en Alkmaar Meestertipper.

Nieuwsbrief

Email: