Home | Buitenland | Benice Boko opnieuw naar winst

Benice Boko opnieuw naar winst

Door 0
Letter groote: Decrease font Enlarge font
Benice Boko (Archieffoto © www.mbfotos.nl) Benice Boko (Archieffoto © www.mbfotos.nl)

LEANGEN – In het Noorse Leangen kon een week na haar laatste succesvolle optreden wederom winst worden genoteerd voor Benice Boko. De dochter van Orlando Vici en Vintage Gold zegevierde in handen van Kai Johansen in 1.15,4 over 2180 meter.

In ons land leunde Benice Boko als twee- en driejarige tegen de top van haar jaargang aan en bewees dat met een derde plaats in de Merrie Derby achter Bibi Barosso en Broadwaytranss R. Ook werd ze tweede in het Criterium voor driejarige merries.

Begin 2012 verhuisde ze naar Zweden, waar ze nu bij Hans Swedin, een liefhebber uit Östersund, haar tweede trainer heeft. Eerder was ze actief bij Ove A Lindqvist. Laatstgenoemde is nog regelmatig als rijder te vinden achter de merrie. Haar record is 1.14,0 en ze verdiende bijna veertig mille aan prijzengeld.

 

 

Beoordeel dit artikel

0
Share on Facebook

Subscribe to comments feed 0 reacties Meld je aan of registreer je hier om een reactie te plaatsen!
Inloggen
Inloggen via Facebook

totaal: | nu in beeld:

Inloggen

Inloggen via Facebook
  • Email naar een vriend Email naar een vriend
  • Print versie Print versie
  • Alleen tekst Alleen tekst

Auteur info

Ruud Stoop Ruud Stoop Sinds medio jaren zeventig van de vorige eeuw bezoeker van de koersen. Voor onder meer de uitgaven van de NHD verzorgde hij als opvolger van Rob Kat lange tijd de publicaties over de sport. Na het vertrek van George Taylor nam hij later ook de verslaggeving van de koersen in Alkmaar voor zijn rekening voor de wekelijkse uitgave van Draf & Rensport. Bij drafcentrum Alkmaar is hij nog altijd nauw betrokken naast zijn activiteiten als zelfstandig ondernemer. Was in het verleden Chef Sport op een deelredactie van de NHD, hoofdredacteur van diverse financiële magazines en met Patrick Davidson in 2007 initiator van Draaf Magazine. Tevens de initiatiefnemer van onder meer Toptrainer en Alkmaar Meestertipper.

Nieuwsbrief

Email: