Home | Binnenland | Ook minidraverijen in Alkmaar

Ook minidraverijen in Alkmaar

Door 0
Letter groote: Decrease font Enlarge font
Brakeboer kijkt uit naar zijn optreden met 'De Indiaan' Brakeboer kijkt uit naar zijn optreden met 'De Indiaan'

ALKMAAR – De turbulente Dorpendag die maandagavond op het programma staat, kent diverse ijkpunten. Zo staat er een minidraverij op het programma met een vol deelnemersveld. Liefst zeventien combinaties vertrekken na de tweede draverij.

Na de vierde koers staat er een prominentendraverij met duosulky's op de rol met Paul Hoekman, Eyo Wiersema en Tom van Stralen Jr. Hoekman schijnt zich te willen onttrekken aan het evenement, meldde Maurice Dignum van ’t Zand Racing Stables. “Grote mond, maar wel een vervanger zoeken, daar houden we in ’t Zand niet van…”

Eyo Wiersema nam eerder dit jaar afscheid als kroegbaas van ’t Wapen van Zijpe. De ‘Indiaan’ gaat op Burghorn genieten van zijn oude dag. “Maar toen Jan Groot vroeg of ik Peter Strooper kon vervangen, was ik natuurlijk best te porren. Mijn benen zouden te lang zijn voor een sulky? Onzinverhaal van Jan natuurlijk”, vertelde de immer met markante hese stem aanwezige Wiersema. Hij wordt gepiloteerd door Peter Brakeboer met Tiptronic BN. “Het is een eer om naast Eyo te zitten”, aldus de Schagenaar, die zelf ook in de Horeca werkzaam was. “Maar ik heb ook heel hoog gevoetbald hoor…” Aldus de regelmatig in het (derde!) team van Oudesluis (op)duikende keeper.

 

Beoordeel dit artikel

5.00
Share on Facebook

Subscribe to comments feed 0 reacties Meld je aan of registreer je hier om een reactie te plaatsen!
Inloggen
Inloggen via Facebook

totaal: | nu in beeld:

Inloggen

Inloggen via Facebook
  • Email naar een vriend Email naar een vriend
  • Print versie Print versie
  • Alleen tekst Alleen tekst

Auteur info

Ruud Stoop Ruud Stoop Sinds medio jaren zeventig van de vorige eeuw bezoeker van de koersen. Voor onder meer de uitgaven van de NHD verzorgde hij als opvolger van Rob Kat lange tijd de publicaties over de sport. Na het vertrek van George Taylor nam hij later ook de verslaggeving van de koersen in Alkmaar voor zijn rekening voor de wekelijkse uitgave van Draf & Rensport. Bij drafcentrum Alkmaar is hij nog altijd nauw betrokken naast zijn activiteiten als zelfstandig ondernemer. Was in het verleden Chef Sport op een deelredactie van de NHD, hoofdredacteur van diverse financiële magazines en met Patrick Davidson in 2007 initiator van Draaf Magazine. Tevens de initiatiefnemer van onder meer Toptrainer en Alkmaar Meestertipper.

Nieuwsbrief

Email: