Home | Binnenland | Joyful Angel snel op Ovaaltje

Joyful Angel snel op Ovaaltje

Door 0
Letter groote: Decrease font Enlarge font
Joyful Angel snel op Ovaaltje

ALKMAAR – De opmerkelijkste prestatie tijdens de meeting van Alkmaar werd tot het laatste bewaard, want de tijd die Joyful Angel tijdens de acht koersen tellende avond als uitsmijter neerzette, was opvallend. In handen van Michel Rothengatter snelde de draver naar 1.17,7 en dat was verreweg de snelste winnaar van het programma.

Een andere opvallende winnaar was Axel Cartouche die met Dayna Lynn Posthumus een sterk monté-optreden neerzette. Ervaren toppers in het genre – zoals Yorky van Bremen en Windsor Forest – hadden dit keer het nakijken. In het kader van de strijd om de titel van het Alkmaarse Paradepaard deed Benjamin Mirage verder goede zaken middels een zege met John de Leeuw. De koploper scoorde inmiddels 28 punten en dat is ruim meer dan de al gememoreerde Joyful Angel (19), Zazou Enzelens (19, de winnaar van de openingsdraverij), Certo Certius (18) en Dutch Dynamite. Voor De Leeuw was die zege ook belangrijk in de strijd om de Alkmaarse pikeurstitel, want hij kwam op 76 punten, ruim meer dan titelverdediger Ruud Pools (65) en Hugo Langeweg Jr. die er 59 verzamelde.

Kijk voor de uitslagen op de pdf-bijlage aan de onderzijde van de pagina. Foto’s van www.mbfotos.nl worden later toegevoegd.

 

 

Beoordeel dit artikel

4.50
Share on Facebook

Subscribe to comments feed 0 reacties Meld je aan of registreer je hier om een reactie te plaatsen!
Inloggen
Inloggen via Facebook

totaal: | nu in beeld:

Inloggen

Inloggen via Facebook
  • Email naar een vriend Email naar een vriend
  • Print versie Print versie
  • Alleen tekst Alleen tekst

Foto gallerij

Auteur info

Ruud Stoop Ruud Stoop Sinds medio jaren zeventig van de vorige eeuw bezoeker van de koersen. Voor onder meer de uitgaven van de NHD verzorgde hij als opvolger van Rob Kat lange tijd de publicaties over de sport. Na het vertrek van George Taylor nam hij later ook de verslaggeving van de koersen in Alkmaar voor zijn rekening voor de wekelijkse uitgave van Draf & Rensport. Bij drafcentrum Alkmaar is hij nog altijd nauw betrokken naast zijn activiteiten als zelfstandig ondernemer. Was in het verleden Chef Sport op een deelredactie van de NHD, hoofdredacteur van diverse financiële magazines en met Patrick Davidson in 2007 initiator van Draaf Magazine. Tevens de initiatiefnemer van onder meer Toptrainer en Alkmaar Meestertipper.

Nieuwsbrief

Email: