Home | Binnenland | Uitslagen en foto’s Duindigt

Uitslagen en foto’s Duindigt

Door 0
Letter groote: Decrease font Enlarge font
Bibi Barosso klopt stalgenoot Global Money Bibi Barosso klopt stalgenoot Global Money

WASSENAAR – Met een geweldige machtsdemonstratie heeft Regio de serie van het Vierjarigen Sprintkampioenschap op zijn naam geschreven. De zoon van Varenne won in 1.12,7 en stelde daarmee meteen zijn kandidatuur voor de later te verrijden eindstrijd. Dream Well en Desert River waren de enigszins verrassende nummers twee en drie.

Rick Ebbinge voegde opnieuw twee zeges toe aan zijn totaal. Met Constantia River bleef hij ook in de zevende start van de merrie in 2014 ongeslagen, even later was de winst met Voodoo niet veel meer dan een ‘walk in the park’.

Ook oud-kampioen Hugo Langeweg was op dreef. Zijn eerste winst van die dubbelslag was zonder meer de fraaiste, omdat hij met Bibi Barosso na een adembenememd duel afrekende met stalgenoot Global Money met Langeweg Jr. Van cadeautjes geven was geen sprake, want met lipdikte was senior de sterkste om vervolgens in de slotkoers nog eens toe te slaan met Belle Allure die daarmee de eerste winst van haar loopbaan behaalde.

Overigens was ook Langeweg Jr één keer bij de winnaars te vinden. Na eerst met Erwin Lobell terruggewezen te zijn door Easytowin met Dominik Locqueneux was het vervolgens raak met Eric W Boko. Die verhuisde onlangs naar de Schagerbrugse stal.

De zeges van Alwin Dalimo (met amatrice Hiltje Tjalsma) en Balamanco (met Rob van Toor, zijn stal is in vorm) bleven bij Wassenaarse trainers, terwijl Yanko BD andermaal bewees een meer dan voortreffelijk grasbaanpaard te zijn. “Op Alkmaar wordt het voor hem met zijn stijgende winsom ook steeds zwaarder, maar hier voelt hij zich helemaal thuis”, aldus mede-eigenaar Bas Snoek.

Foto’s (zie de galerij rechts op de pagina) weer met dank aan www.mbfotos.nl; uitslagen via de pdf-bijlage aan de onderzijde van de pagina.

 

 

Beoordeel dit artikel

1.00
Share on Facebook

Subscribe to comments feed 0 reacties Meld je aan of registreer je hier om een reactie te plaatsen!
Inloggen
Inloggen via Facebook

totaal: | nu in beeld:

Inloggen

Inloggen via Facebook
  • Email naar een vriend Email naar een vriend
  • Print versie Print versie
  • Alleen tekst Alleen tekst

Foto gallerij

Auteur info

Ruud Stoop Ruud Stoop Sinds medio jaren zeventig van de vorige eeuw bezoeker van de koersen. Voor onder meer de uitgaven van de NHD verzorgde hij als opvolger van Rob Kat lange tijd de publicaties over de sport. Na het vertrek van George Taylor nam hij later ook de verslaggeving van de koersen in Alkmaar voor zijn rekening voor de wekelijkse uitgave van Draf & Rensport. Bij drafcentrum Alkmaar is hij nog altijd nauw betrokken naast zijn activiteiten als zelfstandig ondernemer. Was in het verleden Chef Sport op een deelredactie van de NHD, hoofdredacteur van diverse financiële magazines en met Patrick Davidson in 2007 initiator van Draaf Magazine. Tevens de initiatiefnemer van onder meer Toptrainer en Alkmaar Meestertipper.

Nieuwsbrief

Email: