Home | Binnenland | Boeiende serie Sprintkampioenschap

Boeiende serie Sprintkampioenschap

Door 0
Letter groote: Decrease font Enlarge font
Regio wordt massaal getipt © www.mbfotos.nl Regio wordt massaal getipt © www.mbfotos.nl

WASSENAAR – Met een serie van het Vierjarigen Sprint-kampioenschap is het hoofdnummer genoemd van het zondagse programma op de baan van Duindigt. Acht paarden gaan met elkaar de confrontatie aan om de winst te grijpen in dit nummer dat al bekende winnaars op de erelijst heeft staan.

Zo was bij de Y-jaargang Yeovani Boko de sterkste en deze werd gevolgd door bekende namen als Zander en Ariana Beemd. Zander is inmiddels elders succesvol (eerst in Zweden, tegenwoordig in Frankrijk) en Ariane Beemd behoort nog altijd tot de top van haar jaargang en won al eens de Grote Prijs der Lage Landen.

Een jaar later (2012) was Boucher le Blanc met André Bakker de sterkste, terwijl vorig jaar Caitlin Scott met Dion Tesselaar zegevierde. De combinatie was onlangs nog zevende – en dus net ongeplaatst – in de Grote Prijs der Lage Landen.

In de serie zal het vooral zaak zijn foutloos rond te komen, zodat een plaats in de meer lucratieve finale veilig wordt gesteld. Dat zou van invloed kunnen zijn op het koersverloop, maar met een onlangs op Wolvega gelopen record van 1.11,8 is het niet vreemd Regio (Robin Bakker) tot de favoriet uit te roepen. Dat de hengst in het Franse Enghien onlangs wat teleurstelde, mag hem worden vergeven. Feit is wel dat hij nog nooit eerder op Duindigt in actie kwam.

De twee keer op rij in Groningen winnende Dacey Boko is een paard dat eveneens in de rekening is te nemen. De merrie lijk haar oude vorm inmiddels weer te hebben bereikt. Op grond van hun recente prestaties en tijden zijn Dimaggio Boko en Desert River de andere twee voornaamste kanspaarden. Eerstgenoemde kan immers geweldig vertrekken. Ook Domani Toscana en Dream Well – onlangs naar een nieuw record gaande in Duitsland – beschikken eveneens over de startsnelheid om hier lang mee te doen. Voor Dumoine River en Dasmijn Medo zou het koersverloop mee moeten zitten en wat dat betreft heeft Dumoine River het ’t meeste getroffen. De Serie Sprintkampioenschap Vierjarigen wordt als achtste koers afgewerkt en er is uiteraard spel mogelijk via Runnerz.

Tips van de pers:

Startnummer                1e       2e         3e         4e

1                                                                     2x

2                                             2x        3x        2x

3                                  

4                                             4x        2x        1x

5                                                                     1x

6                                   10x

7                                                         2x        2x

8                                             4x        3x        2x

 

Beoordeel dit artikel

0
Share on Facebook

Subscribe to comments feed 0 reacties Meld je aan of registreer je hier om een reactie te plaatsen!
Inloggen
Inloggen via Facebook

totaal: | nu in beeld:

Inloggen

Inloggen via Facebook
  • Email naar een vriend Email naar een vriend
  • Print versie Print versie
  • Alleen tekst Alleen tekst

Auteur info

Ruud Stoop Ruud Stoop Sinds medio jaren zeventig van de vorige eeuw bezoeker van de koersen. Voor onder meer de uitgaven van de NHD verzorgde hij als opvolger van Rob Kat lange tijd de publicaties over de sport. Na het vertrek van George Taylor nam hij later ook de verslaggeving van de koersen in Alkmaar voor zijn rekening voor de wekelijkse uitgave van Draf & Rensport. Bij drafcentrum Alkmaar is hij nog altijd nauw betrokken naast zijn activiteiten als zelfstandig ondernemer. Was in het verleden Chef Sport op een deelredactie van de NHD, hoofdredacteur van diverse financiële magazines en met Patrick Davidson in 2007 initiator van Draaf Magazine. Tevens de initiatiefnemer van onder meer Toptrainer en Alkmaar Meestertipper.

Nieuwsbrief

Email: