Home | Binnenland | Negen koersen in Alkmaar

Negen koersen in Alkmaar

Door 0
Letter groote: Decrease font Enlarge font
Yonker Fanatic (Archieffoto © www.mbfotos.nl) Yonker Fanatic (Archieffoto © www.mbfotos.nl)

ALKMAAR – Het heeft even moeite gekost, maar ook de meeting in Alkmaar heeft maandag met negen koersen voldoende volume. Het betreft hier de derde Dorpendag van het jaar 2014, waarvoor in Tuitjenhorn en Warmenhuizen en nabije omgeving liefst 20.000 uitnodigingskranten zijn verspreid. Het belooft dan ook druk te worden op het Ovaaltje.

Gelukkig zijn ook de paarden van de topklasse weer eens aanwezig in Alkmaar, zodat het publiek weer eens kan genieten van het voormalige Paradepaard Yonker Fanatic. Die neemt het op tegen onder andere stalgenoot Zeus Oldeson, de in Emmeloord nog winnende Zazou Enzelens en de lokale favoriet Yokohama S. In vrijwel alle koersen zijn de rijders uit Warmenhuizen en Tuitjenhorn – John Dekker en Mart Blankendaal – van de partij. Het duo zal daarnaast een Match á Deux rijden met de dorpsberoemdheden Mats Ligthart en Kees Boekel als duopassagier.

Kijk voor het programma op de pdf-bijlage aan de onderzijde van de pagina.

 

Beoordeel dit artikel

0
Share on Facebook

Subscribe to comments feed 0 reacties Meld je aan of registreer je hier om een reactie te plaatsen!
Inloggen
Inloggen via Facebook

totaal: | nu in beeld:

Inloggen

Inloggen via Facebook
  • Email naar een vriend Email naar een vriend
  • Print versie Print versie
  • Alleen tekst Alleen tekst

Auteur info

Ruud Stoop Ruud Stoop Sinds medio jaren zeventig van de vorige eeuw bezoeker van de koersen. Voor onder meer de uitgaven van de NHD verzorgde hij als opvolger van Rob Kat lange tijd de publicaties over de sport. Na het vertrek van George Taylor nam hij later ook de verslaggeving van de koersen in Alkmaar voor zijn rekening voor de wekelijkse uitgave van Draf & Rensport. Bij drafcentrum Alkmaar is hij nog altijd nauw betrokken naast zijn activiteiten als zelfstandig ondernemer. Was in het verleden Chef Sport op een deelredactie van de NHD, hoofdredacteur van diverse financiële magazines en met Patrick Davidson in 2007 initiator van Draaf Magazine. Tevens de initiatiefnemer van onder meer Toptrainer en Alkmaar Meestertipper.

Nieuwsbrief

Email: