Home | Binnenland | Incredible Crafts overleden

Incredible Crafts overleden

Door 0
Letter groote: Decrease font Enlarge font
Incredible Crafts is op 26 jarige leeftijd overleden. Incredible Crafts is op 26 jarige leeftijd overleden.

Vanmorgen bereikte ons vanuit Eenrum het droeve bericht dat Incredible Crafts is overleden. De vader van o.a. Optimistic is 26 jaar geworden.

 

Incredible Crafts werd door Aad van Schie en wijlen Jan Hoefnagels als jaarling in Amerika aangekocht. Onder de hoede van Hennie Grift boekte de hengst grote successen in heel Europa. Zo won hij o.a. de Rikstoto Europamatch, werd tweede in de Lage Landen en finishte als derde in de finale van de Giganten. Als tweejarige liep hij baanrecords op Sterrebeek, Enghien en Hilversum. In totaal verdiende de hengst als koerspaard zo'n 291.000 euro en behaalde een record van 1.11,5 over 1.609 meter. In 1992 werd hij verkozen tot "Paard van het jaar".

 

Ook in de fokkerij was Incredible Crafts een fenomeen. Zijn beste product is ongetwijfeld Optimistic (1.13,7 - €. 332.897) die een kwart van zijn 96 starts in winst omzette. Daarnaast bracht hij nog tal van goede koerspaarden waaronder Salvador S (1.13,9 - €. 159.783), Orlik (1.13,7 - €. 146.639), Topas Medo (1.12,4 - €. 97.089) en Tycho of Pass 1.13,5 - €. 88.083) om er maar een paar te noemen. Zelfs afgelopen vrijdag, tijdens de gigantenmeeting op Victoria Park, deed de hengst nog van zich spreken als vader van Elliot River (3e in de Breeders Crown 2j. H&R) en Estonia River (2e in de Breeders Crown 2j. Merries). Ook de kersverse gigantenwinnaar Your Love Lois heeft het bloed van Incredible Crafts in zijn genen. Zijn moeder, Realy Furniture (1.13,9 - €. 46.499) is een dochter van Incredible Crafts.

 

Incredible Crafts is op de Flevofarm overleden. Daar genoot de hengst van zijn welverdiende pensioen. Het paard zal een grote leegte op de stoeterij achterlaten want Incredible Crafts vertoefde liefst 18 jaar in de stallen van Sijbrand en Titia Iwema.

Beoordeel dit artikel

5.00
Share on Facebook

Subscribe to comments feed 0 reacties Meld je aan of registreer je hier om een reactie te plaatsen!
Inloggen
Inloggen via Facebook

totaal: | nu in beeld:

Inloggen

Inloggen via Facebook
  • Email naar een vriend Email naar een vriend
  • Print versie Print versie
  • Alleen tekst Alleen tekst

Auteur info

Albert Dilling Albert Dilling Liefhebber van de mooie dingen in de drafsport. Passie voor een paard! Hoop via drafsport.nl een positieve bijdrage te kunnen leveren aan het floreren van onze sport. Ik ben dol op echte liefhebbers en heb een hekel aan azijnpissers en betweters!

Nieuwsbrief

Email: