Home | Binnenland | Welkom op 23 juli…

Welkom op 23 juli…

Door 0
Letter groote: Decrease font Enlarge font
Zvetlena Fortuna staat zwaar in de kwartetkoers Zvetlena Fortuna staat zwaar in de kwartetkoers

DEN HAAG – In de aanloop naar de schermutselingen rond onder meer de Duitse Derby, wordt vandaag gekoerst in Alkmaar. Misschien geen hoogdravend programma, maar wel met een fantastische poolgarantie op de kwartetkoers van € 12.500. En de totale pot lijkt vele malen groter te worden…

Met het oog op de weersomstandigheden wordt in Alkmaar ter hoogte van de finishlijn gezorgd voor een buitenbar, zodat ook het daar staande publiek van verkoeling kan worden voorzien.

In Eskilstuna (Zweden) neemt Chelsea Boko het in de Eskilstuna Fyraåringstest op tegen paarden als Prussia, Indigious, Increased Workload en Digital Ink.

En verder deze dag…

1985 Voor afgeladen tribunes worden enkele weken lang op dinsdagavond net van de lopende band afgerolde Opel Kadett’s verloot op de drafbaan van Hilversum. Het blijkt de eerste dag al een doorslaand succes, met een omzet die omgerekend in euro’s nu bijna twee ton zou zijn! Het nummer voor de hoofdklassers wordt gewonnen door Whirl Pride met Cees Hetteling. Het slotnummer wordt een prooi voor de tegenwoordig in Oostenrijk nog altijd actieve Robert Metzlar. Hij wint met Yessie Prinses. Die merrie zou later nog de moeder worden van (onder meer) Productendraverijwinnaar Mack the Butcher.

1997 De recente successen van Dion Tesselaar komen niet uit de lucht vallen, want ook in 1997 was de rijder al veelvuldig winnaar op de baan van Duindigt. Deze julidag wint hij met Koral Prise en Level Swagerman. Ook van Richard Westerink was die dag nog niet bekend dat hij later zo’n successen zou krijgen met Timoko, hij wint met Moschino en klopt Keetje Tippel, tegenwoordig een superfokmerrie…

 

Beoordeel dit artikel

0
Share on Facebook

Subscribe to comments feed 0 reacties Meld je aan of registreer je hier om een reactie te plaatsen!
Inloggen
Inloggen via Facebook

totaal: | nu in beeld:

Inloggen

Inloggen via Facebook
  • Email naar een vriend Email naar een vriend
  • Print versie Print versie
  • Alleen tekst Alleen tekst

Auteur info

Ruud Stoop Ruud Stoop Sinds medio jaren zeventig van de vorige eeuw bezoeker van de koersen. Voor onder meer de uitgaven van de NHD verzorgde hij als opvolger van Rob Kat lange tijd de publicaties over de sport. Na het vertrek van George Taylor nam hij later ook de verslaggeving van de koersen in Alkmaar voor zijn rekening voor de wekelijkse uitgave van Draf & Rensport. Bij drafcentrum Alkmaar is hij nog altijd nauw betrokken naast zijn activiteiten als zelfstandig ondernemer. Was in het verleden Chef Sport op een deelredactie van de NHD, hoofdredacteur van diverse financiële magazines en met Patrick Davidson in 2007 initiator van Draaf Magazine. Tevens de initiatiefnemer van onder meer Toptrainer en Alkmaar Meestertipper.

Nieuwsbrief

Email: