Home | Binnenland | Lage Landen-historie (4)

Lage Landen-historie (4)

Door 0
Letter groote: Decrease font Enlarge font
Lage Landen-historie (4)

DEN HAAG - Hij heeft een record dat misschien nooit meer wordt verbeterd: Quicksilver S won in 1964 de Grote Prijs der Lage Landen terwijl hij vijftien jaar oud was. Een jaar eerder was de hengst er met Jan Wagenaar ook al dichtbij geweest, toen hij tweede werd achter Torrid Song met Hans Frömming, de Duitser die op dat moment op het hoogtepunt van zijn carrière stond.

Die editie van 1963 werd echter vooral bepaald door een incident met de Fransman Olivier B, de grote favoriet die werd gereden door Roel Sierdsma. In de laatste ronde viel Sierdsma uit de sulky, nadat een concurrent het wiel van de onfortuinlijke combinatie raakte. Olivier B passeerde aan de relingzijde de fel strijdende koppaarden Rijkeboer (Martin Vergay) en Quicksilver S met Jan Wagenaar. Dat ’s lands beste draver van dat moment nog een rol speelde was al verwonderlijk, want als enige had Quicksilver S veertig meter moeten geven op de koppaarden. Op karakter kwam hij zich echter aan het front melden, al moest hij zich in de slotfase alsnog gewonnen geven tegen de ‘Amerikaanse Duitser’ Torrid Song van Stall Kurier. Een jaar later haalde Quicksilver S alsnog zijn gram en won de klassieker als vijftienjarige! Alleen Quellou (elf jaar) zou in 1991 qua leeftijd nog in de buurt komen, met Pierre Levesque in de sulky.

Beoordeel dit artikel

0
Share on Facebook

Subscribe to comments feed 0 reacties Meld je aan of registreer je hier om een reactie te plaatsen!
Inloggen
Inloggen via Facebook

totaal: | nu in beeld:

Inloggen

Inloggen via Facebook
  • Email naar een vriend Email naar een vriend
  • Print versie Print versie
  • Alleen tekst Alleen tekst

Auteur info

Ruud Stoop Ruud Stoop Sinds medio jaren zeventig van de vorige eeuw bezoeker van de koersen. Voor onder meer de uitgaven van de NHD verzorgde hij als opvolger van Rob Kat lange tijd de publicaties over de sport. Na het vertrek van George Taylor nam hij later ook de verslaggeving van de koersen in Alkmaar voor zijn rekening voor de wekelijkse uitgave van Draf & Rensport. Bij drafcentrum Alkmaar is hij nog altijd nauw betrokken naast zijn activiteiten als zelfstandig ondernemer. Was in het verleden Chef Sport op een deelredactie van de NHD, hoofdredacteur van diverse financiële magazines en met Patrick Davidson in 2007 initiator van Draaf Magazine. Tevens de initiatiefnemer van onder meer Toptrainer en Alkmaar Meestertipper.

Nieuwsbrief

Email: