Home | Binnenland | Warmenhuizen richting Alkmaar

Warmenhuizen richting Alkmaar

Door 0
Letter groote: Decrease font Enlarge font
Warmenhuizen richting Alkmaar

ALKMAAR – Ook voor de koersavond van maandag heeft men in Alkmaar een compleet dorp uitgenodigd om de drafbaan van Alkmaar eens te bezoeken. Na het succes van de avond rond Akersloot van twee weken geleden, is ook nu het enthousiasme groot om eens een kijkje te komen nemen op de baan.

In Warmenhuizen en nabije omgeving werden eind vorige week 2500 uitnodigingen in de bus gegooid. Twee weken geleden leverde dat bij Akersloot een respons van meer dan tien procent op, hetgeen betekende dat het voor een doorsnee koersdag toch opvallend druk was. Bovendien was iedere koers voorzien van extra ereprijzen en dat is maandag ook weer het geval. Naast de negen koersen staat er ook een minidraverij (eveneens met deelname uit Warmenhuizen) op het programma.

Uiteraard zal er maandag extra belangstelling uitgaan naar de prestaties van beide deelnemers uit het dorp zelf. De voormalige kampioen op de kortebaan Mart Blankendaal en John Dekker, die als gastrijder steevast een heel druk programma heeft af te werken op het Ovaaltje.

Vooral de amateurs en amatrices worden maandag op hun wenken bediend. In de eerste maanden van het jaar waren er maar mondjesmaat koersen voor deze liefhebbers, die toch veel geld investeren in hun sport. Niet alleen dienen ze jaarlijks een vergunning aan te vragen, ook moeten ze als eigenaar nog een paard bezitten. En voor die groep is het dus zonde wanneer ze zelf niet met die draver in actie kunnen komen. Maandag was de belangstelling echter voldoende om voor de liefhebbers drie koersen in het programma op de nemen, waarbij Blankendaal overigens maar één keer in actie komt. De woensdag in Emmeloord nog winnende slager uit Warmenhuizen rijdt Adelaar, een paard dat geweldig kan vertrekken en daarom ook wel op de kortebanen actief is. Adelaar is eigendom van Henk van Voorst Jr, een pure liefhebber uit de kop van Noord-Holland.

Waar Blankendaal het met één rit moet doen en zich dus voor achten al met zijn dorpsgenoten kan gaan onderhouden, heeft Dekker het een stuk drukker. Belle Jolie, April Sycamore, Burlesque, Yanko BD en Zilver Sycamore worden voor zijn karretje gespannen. Met die vijf paarden zou minstens één ongetwijfeld luid bejubelde zege tot de mogelijkheden moeten behoren.

Omdat tijdens de Akersloot-dag gebleken is dat ook veel jeugd aanwezig is op de baan, is ook voor wat vertier voor die groep gezorgd door de aanwezigheid van een clown. Daarnaast zijn ook de minikoersen natuurlijk een trekpleister voor de jeugd

Het programma begint rond de klok van 18.00 uur. De jeugd heeft onder begeleiding gratis toegang en dat geldt dus ook voor de inwoners van Warmenhuizen die een uitnodiging in de bus hebben gekregen.

Bezoekers die per auto komen, wordt aangeraden in verband met werkzaamheden aan de Sportlaan elders te parkeren. Doorgaans is bij de Albert Heijn aan de Wendelaarstraat voldoende ruimte.

 

Beoordeel dit artikel

5.00
Share on Facebook

Subscribe to comments feed 0 reacties Meld je aan of registreer je hier om een reactie te plaatsen!
Inloggen
Inloggen via Facebook

totaal: | nu in beeld:

Inloggen

Inloggen via Facebook
  • Email naar een vriend Email naar een vriend
  • Print versie Print versie
  • Alleen tekst Alleen tekst

Auteur info

Ruud Stoop Ruud Stoop Sinds medio jaren zeventig van de vorige eeuw bezoeker van de koersen. Voor onder meer de uitgaven van de NHD verzorgde hij als opvolger van Rob Kat lange tijd de publicaties over de sport. Na het vertrek van George Taylor nam hij later ook de verslaggeving van de koersen in Alkmaar voor zijn rekening voor de wekelijkse uitgave van Draf & Rensport. Bij drafcentrum Alkmaar is hij nog altijd nauw betrokken naast zijn activiteiten als zelfstandig ondernemer. Was in het verleden Chef Sport op een deelredactie van de NHD, hoofdredacteur van diverse financiële magazines en met Patrick Davidson in 2007 initiator van Draaf Magazine. Tevens de initiatiefnemer van onder meer Toptrainer en Alkmaar Meestertipper.

Nieuwsbrief

Email: