Home | Binnenland | Museum in teken van Nootdorp

Museum in teken van Nootdorp

Door 1
Letter groote: Decrease font Enlarge font
Museum in teken van Nootdorp

WASSENAAR – Het Draf & Rensportmuseum op de baan van Duindigt is gedurende de voorbije maanden flink opgeknapt. De komende maanden – tot 16 juni - biedt men de ruimte aan een expositie rond de voormalige baan van Nootdorp. Van 1950 tot 2000 was de baan een ontmoetingspunt voor mensen uit Nootdorp en verre omstreken.

In deze tentoonstelling zijn onder meer foto’s te bezichtigen van de eerste draverijen, het bezoek van Hare Majesteit Koningin Juliana destijds en de bijzondere activiteiten die in de loop der jaren werden gehouden.

De opening van de bijzondere collectie is op de eerste koersdag van Duindigt, op 31 maart (Eerste Paasdag). Daarnaast is het museum te bezoeken op de dagen dat Duindigt koerst en iedere woensdag van 10.00 tot 14.00 uur. De toegang tot het Museum is altijd gratis.

Op koersdagen moet normaliter wel entree worden betaald voor het bezoek van Duindigt, maar tijdens deze openingsmeeting wordt geen entree geheven. Een mooie gelegenheid koersen en museumbezoek te combineren.

Beoordeel dit artikel

0
Share on Facebook

Subscribe to comments feed 1 reacties Meld je aan of registreer je hier om een reactie te plaatsen!
Inloggen
Inloggen via Facebook

avatar
Allright 27 mrt 2013
"Museum in het teken van Nootdorp ... "

Prachtige tentoonstelling over deze gezellige drafbaan in het Westland.
Met zorg samengesteld door Gerard Koop.

Loop as. zondag even bij het museum naar binnen.
Er zijn toch niet zoveel koersen ...
Het "Louvre" is er niets bij ... !!!
totaal: 1 | nu in beeld: 1 - 1

Inloggen

Inloggen via Facebook
  • Email naar een vriend Email naar een vriend
  • Print versie Print versie
  • Alleen tekst Alleen tekst

Auteur info

Ruud Stoop Ruud Stoop Sinds medio jaren zeventig van de vorige eeuw bezoeker van de koersen. Voor onder meer de uitgaven van de NHD verzorgde hij als opvolger van Rob Kat lange tijd de publicaties over de sport. Na het vertrek van George Taylor nam hij later ook de verslaggeving van de koersen in Alkmaar voor zijn rekening voor de wekelijkse uitgave van Draf & Rensport. Bij drafcentrum Alkmaar is hij nog altijd nauw betrokken naast zijn activiteiten als zelfstandig ondernemer. Was in het verleden Chef Sport op een deelredactie van de NHD, hoofdredacteur van diverse financiële magazines en met Patrick Davidson in 2007 initiator van Draaf Magazine. Tevens de initiatiefnemer van onder meer Toptrainer en Alkmaar Meestertipper.

Nieuwsbrief

Email: