Home | Binnenland | Minidraverijen nog lang niet vol

Minidraverijen nog lang niet vol

Door 0
Letter groote: Decrease font Enlarge font
Minidraverijen nog lang niet vol

ALKMAAR – Ook de kleine dravers ontwaken uit de winterslaap en dat betekent dat in Alkmaar op Tweede Paasdag ook de eerste ponykoersen op het Ovaaltje weer worden verreden. Voor die koersen zijn echter beslist nog meer paarden nodig. Inschrijven kan nog deze week.

“Kinderen kunnen deze week nog inschrijven”, laat Alie Luitjes vanuit de Starnmeer weten. “Met wat goede wil kunnen we twee draverijen houden, maar we willen uiteraard ook graag mooie velden bieden. We hopen dat men er gewoon nog niet bij stil heeft gestaan dat de eerste minikoersen al zo snel zijn en dat men dezer dagen alsnog inschrijft.”

Het zou jammer zijn als uitgerekend in het laatste jaar dat het duo ‘Alie en Karin’ de organisatie op zich neemt de belangstelling onvoldoende is. “We doen het al sinds 2004 en nog nooit is het zo moeilijk geweest.” Ook in mei, juni, juli en augustus wordt er per maand tijdens één meeting door de mini’s gekoerst. “Daarna gaan de pony’s voor Alkmaar op rust, hetgeen voor de meest pony’s inhoudt dat ze lekker op het land staan.”

De deelname van de pikeurtjes is tot zestien jaar en de hoogte van de pony’s tot 1.30 meter. Een minimale leeftijd voor de pikeurtjes is er niet. Karin Koopman: “Het is natuurlijk een vertederend gezicht om dat kleine grut te zien rijden. De hopelijk drie koersen die op één dag gereden worden, worden zo eerlijk mogelijk ingedeeld. Grote pony’s moeten dan ook twintig meter en in sommige gevallen wel veertig tot zestig meter voorsprong geven aan de kleinere pony’s.”

Meer info op: www.minidraverij.eu!

 

Beoordeel dit artikel

0
Share on Facebook

Subscribe to comments feed 0 reacties Meld je aan of registreer je hier om een reactie te plaatsen!
Inloggen
Inloggen via Facebook

totaal: | nu in beeld:

Inloggen

Inloggen via Facebook
  • Email naar een vriend Email naar een vriend
  • Print versie Print versie
  • Alleen tekst Alleen tekst

Auteur info

Ruud Stoop Ruud Stoop Sinds medio jaren zeventig van de vorige eeuw bezoeker van de koersen. Voor onder meer de uitgaven van de NHD verzorgde hij als opvolger van Rob Kat lange tijd de publicaties over de sport. Na het vertrek van George Taylor nam hij later ook de verslaggeving van de koersen in Alkmaar voor zijn rekening voor de wekelijkse uitgave van Draf & Rensport. Bij drafcentrum Alkmaar is hij nog altijd nauw betrokken naast zijn activiteiten als zelfstandig ondernemer. Was in het verleden Chef Sport op een deelredactie van de NHD, hoofdredacteur van diverse financiële magazines en met Patrick Davidson in 2007 initiator van Draaf Magazine. Tevens de initiatiefnemer van onder meer Toptrainer en Alkmaar Meestertipper.

Nieuwsbrief

Email: