Home | Binnenland | Fraaie heruitgave

Fraaie heruitgave

Door 0
Letter groote: Decrease font Enlarge font
Fraaie heruitgave

DEN HAAG – Door de Archief- en Museumcommissie NDR wordt een tweede en herziene uitgave uitgebracht van Draf en Renbanen in Nederland. De eerste druk werd in 2004 door de auteur Durk Minkema in eigen beheer uitgegeven in een beperkte oplage.

Het boek is een boeiende weergave van de vroegere en huidige Nederlandse drafbanen. Alle plaatsen waar ooit officiële wedstrijden met volbloeds en dravers werden gehouden zijn opgenomen. Zelfs de banen, waar slechts eenmalig of enkele keren wedstrijden plaatsvonden. Tot deze laatste categorie behoren vooral de banen waar de zogenoemde 800-meterdraverijen werden gehouden. Deze draverijen werden vaak op een tijdelijke uitgezette baan op een weiland gehouden.

In de tweede druk is een aantal aantekeningen, aanvullingen en correcties van de in 2010 overleden samensteller verwerkt. Zo staan in de tweede druk onder meer vermeld de latere ontwikkelingen met betrekking tot Eenrum, Groningen Stadspark, Boxtel, Wolvega (verkoop Wolvega en de bedoeling om de baan Wolvega op 28 augustus 2010 te heropenen), Hattemerbroek, Duindigt (Nootdorpbocht en het honderdjarig bestaan in 2006), Alkmaar, Aduard en Hilversum, waar op 27 mei 2009 voor het eerst  op een weiland van veehouder Jansen een grasbaanmeeting werd georganiseerd.

De unieke en wederom beperkt beschikbare uitgave is vanaf woensdagmiddag 20 maart 2013 verkrijgbaar in de Museumwinkel op draf- en renbaan Duindigt. Het boek kost dertig euro. Voor Vrienden van het Museum bedraagt de prijs 27 euro. Reserveren kan door overmaking van het bedrag op rekening 24 88 133 t.n.v. Historisch Archief NDR te Den Helder.

Beoordeel dit artikel

0
Share on Facebook

Subscribe to comments feed 0 reacties Meld je aan of registreer je hier om een reactie te plaatsen!
Inloggen
Inloggen via Facebook

totaal: | nu in beeld:

Inloggen

Inloggen via Facebook
  • Email naar een vriend Email naar een vriend
  • Print versie Print versie
  • Alleen tekst Alleen tekst

Auteur info

Ruud Stoop Ruud Stoop Sinds medio jaren zeventig van de vorige eeuw bezoeker van de koersen. Voor onder meer de uitgaven van de NHD verzorgde hij als opvolger van Rob Kat lange tijd de publicaties over de sport. Na het vertrek van George Taylor nam hij later ook de verslaggeving van de koersen in Alkmaar voor zijn rekening voor de wekelijkse uitgave van Draf & Rensport. Bij drafcentrum Alkmaar is hij nog altijd nauw betrokken naast zijn activiteiten als zelfstandig ondernemer. Was in het verleden Chef Sport op een deelredactie van de NHD, hoofdredacteur van diverse financiële magazines en met Patrick Davidson in 2007 initiator van Draaf Magazine. Tevens de initiatiefnemer van onder meer Toptrainer en Alkmaar Meestertipper.

Nieuwsbrief

Email: