Home | Binnenland | Victory Five-tips!

Victory Five-tips!

Door 1
Letter groote: Decrease font Enlarge font
Victory Five-tips!

ALKMAAR – Met de eerste meeting van het jaar begint ook de cyclus van lucratieve Victory Five- weddenschappen weer. Baanspeaker Rogier den Dekker laat traditioneel zijn licht schijnen over de koersen van komende maandag…

 

V5-1:

Het Victory-5 spel van deze week opent met een blinde spiegel! Qua afstamming en potentie zullen alle ogen gericht zijn op Dylan F Boko (2). Als halfbroertje van klassieke vroegrijpe winnaars mocht er als tweejarige wat van hem verwacht worden, maar tegen de jaargangtop heeft hij geen potten kunnen breken. Wel liep hij een tijd van 1.18,5 op de baan van Wolvega. Het paard heeft een paar maanden rust gehad in de winter en zou sterker geworden kunnen zijn. In dat geval zijn de vooruitzichten gunstig. Lucas Wallin is een jonge leerlingpikeur uit Zweden met twee overwinningen achter zijn naam. (Bron: ATG)

Tegenstand zou verwacht kunnen worden van de debutanten (1, 3 en 4), dus die gaan toch maar mee op het ticket. Bonjour Sycamore (6) en Britt W (9) gaan als laatste mee in mijn poging om te overleven. Eerstgenoemde had bij haar debuut de nodige aanhang onder de wedders en Britt W liep na rust tegen sterke paarden prima mee. Deze opdracht zal haar beter passen.

Selectie: 2-9-3-6-4-1

N.B. Dylan F Boko banken is een optie!

V5-2:

Met onderdeel twee wordt het er niet gemakkelijker op. Ik neem het hele eerste gelid om een ronde verder te komen. Come on Scott (1) is een imposante verschijning die de laatste twee koersen voor hetere vuren heeft gestaan, maar zich daarin toch liet zien. Hier mag wat van hem verwacht worden. Hetzelfde geldt voor Cyzarine Fortuna (2), waar mijn voorkeur lichtjes naar uit gaat. Henk Hamming heeft zijn stal aardig in vorm en dus gaat Cilly Dragon (3) ook op mijn ticket. Dreamed Victory (4) en Champ de Legume (5) liepen geen onaardige proef. Tom Kooyman heeft met Clint Buitenzorg (6) als enige een viervoeter in de strijd die zich al bewezen heeft.

Selectie: 2-6-1-3-4-5

V5-3:

In dit onderdeel hoop ik aan vier paarden genoeg te hebben. Uit het eerste band neem ik Baldacci (4) mee die vermoedelijk de kop mag nemen. Van kop af moet hij een tempo van rond de 20 aankunnen. Mocht hij een rondje met rust gelaten worden, dan stijgen zijn kansen. Het is echter niet aannemelijk dat Rob van Toor dan blijft zitten met Bombazo Yaya (6). Dit paard heeft veel macht en krijgt samen met de onopvallend sterk presterende Zatopek Arnie (9) de voorkeur. Anthony Kym (8) mag je er nooit uitlaten. De kans is groot dat mijn selecties voor hem het zware werk opknappen en dan kan hij in de laatste ronde toeslaan.

Selectie: 6-9-8-4

V5-4:

Er moet een keer gebankt worden en dat doe ik in het vierde onderdeel. Cool and Fanatic (10) heeft een matig startnummer, maar wel de potentie om uit te groeien tot een veelverdiener! De steun van Fred Handelaar is een grote plus en de combinatie heeft al bewezen op Alkmaar vanuit het tweede gelid een koers af te kunnen dwingen.

Selectie: 10

V5-5:

Stal Crebas is met drie paarden in het laatste onderdeel rijk vertegenwoordigd en dat maakt de opdracht voor de talentvolle Barbara (6) niet eenvoudig. Toch neem ik haar mee. Ik heb vertrouwen in de rijder. Zioletta D (8) is paard van het jaar bij de oudere merries. De imposante vos blijft verbazen, maar haar manier van koersen maakt dat ze vroeg of laat een keer haar meerdere zal moeten erkennen in tegenstanders die een 17-tijd aankunnen op het kleine baantje van Alkmaar. Om het ticket betaalbaar te houden laat ik het bij deze twee selecties, maar het koersverloop zou tot een verrassing kunnen leiden. Als u Dylan F Boko durft te banken in de eerste, dan kan het interessant zijn om in dit onderdeel Billy the Quick (1), Mac Myra (3) en Zazou Enzelens (7) mee te nemen. Het is geheel aan u, succes!

Selectie: 8-6

Mijn ticket:

1-2-3-4-6-9

1-2-3-4-5-6

4-6-8-9

10

6-8

Dat maakt 6 x 6 x 4 x 1 x 2 = 288 combinaties x 0,20 = 57,60

 

Beoordeel dit artikel

5.00
Share on Facebook

Subscribe to comments feed 1 reacties Meld je aan of registreer je hier om een reactie te plaatsen!
Inloggen
Inloggen via Facebook

avatar
Rico K 12 mrt 2013
Vraagje; Hoe zit het eigenlijk met die "Victory vijfjes" van het vorig seizoen?
Krijgen mensen daar nog iets van/voor..
totaal: 1 | nu in beeld: 1 - 1

Inloggen

Inloggen via Facebook
  • Email naar een vriend Email naar een vriend
  • Print versie Print versie
  • Alleen tekst Alleen tekst

Auteur info

Ruud Stoop Ruud Stoop Sinds medio jaren zeventig van de vorige eeuw bezoeker van de koersen. Voor onder meer de uitgaven van de NHD verzorgde hij als opvolger van Rob Kat lange tijd de publicaties over de sport. Na het vertrek van George Taylor nam hij later ook de verslaggeving van de koersen in Alkmaar voor zijn rekening voor de wekelijkse uitgave van Draf & Rensport. Bij drafcentrum Alkmaar is hij nog altijd nauw betrokken naast zijn activiteiten als zelfstandig ondernemer. Was in het verleden Chef Sport op een deelredactie van de NHD, hoofdredacteur van diverse financiële magazines en met Patrick Davidson in 2007 initiator van Draaf Magazine. Tevens de initiatiefnemer van onder meer Toptrainer en Alkmaar Meestertipper.

Nieuwsbrief

Email: