Home | Binnenland | Welkom op 8 maart…

Welkom op 8 maart…

Door 0
Letter groote: Decrease font Enlarge font
My Winner komt in Berlijn in actie (Archieffoto © www.mbfotos.nl) My Winner komt in Berlijn in actie (Archieffoto © www.mbfotos.nl)

DEN HAAG – Een vrijdagse PMU-meeting is dit keer voorbehouden aan Berlijn. Reden voor enkele Nederlandse trainers om af te reizen naar de metropool om een greep in de prijzenpot van meer dan veertig mille te doen.

In de kwartetkoers trekt Abano H de aandacht. De broer van Derbywinnares Lobell Countess lijkt de laatste tijd weinig verkeerd te kunnen doen, al treft hij nu zwaardere tegenstand dan in Berlijn gebruikelijk. Samen met trainer Jochen Haide bleek de ruin, uiteraard een zoon van Prix d’Amérique winnaar Abano As, tot dusverre onklopbaar. Andere bekende namen met kansen zijn vanavond Blazing Rhythm, Lotis Photo, Zidane Boshoeve en My Winner.

In het zuid-Franse Cagnes-sur-Mer zijn ook enkele Nederlandse belangen te vinden. Zo komen Angie Boko en Yewel Boshoeve er aan de start.

En verder deze dag…

1992 Faraway ontpopt zich steeds meer als een heuse topper. De merrie wint op fraaie wijze het Winterkampioenschap der Vierjarigen.

1995 Jack Moiseyev rijdt opvallend genoeg twee winnaars op één dag die beide hun koersen in dead heat beëindigen op de Meadowlands.

2004 Kampioensjockey Kieren Fallon wordt voor 21 dagen geschorst omdat hij met Ballinger Ridge tijdens een race in Lingfield zijn kansen onvoldoende zou hebben verdedigd.

Beoordeel dit artikel

0
Share on Facebook

Subscribe to comments feed 0 reacties Meld je aan of registreer je hier om een reactie te plaatsen!
Inloggen
Inloggen via Facebook

totaal: | nu in beeld:

Inloggen

Inloggen via Facebook
  • Email naar een vriend Email naar een vriend
  • Print versie Print versie
  • Alleen tekst Alleen tekst

Auteur info

Ruud Stoop Ruud Stoop Sinds medio jaren zeventig van de vorige eeuw bezoeker van de koersen. Voor onder meer de uitgaven van de NHD verzorgde hij als opvolger van Rob Kat lange tijd de publicaties over de sport. Na het vertrek van George Taylor nam hij later ook de verslaggeving van de koersen in Alkmaar voor zijn rekening voor de wekelijkse uitgave van Draf & Rensport. Bij drafcentrum Alkmaar is hij nog altijd nauw betrokken naast zijn activiteiten als zelfstandig ondernemer. Was in het verleden Chef Sport op een deelredactie van de NHD, hoofdredacteur van diverse financiële magazines en met Patrick Davidson in 2007 initiator van Draaf Magazine. Tevens de initiatiefnemer van onder meer Toptrainer en Alkmaar Meestertipper.

Nieuwsbrief

Email: