Home | Binnenland | Russel November: chapeau…

Russel November: chapeau…

Door 2
Letter groote: Decrease font Enlarge font
Russel November: chapeau…

WOLVEGA – Aan alles komt een einde en dat geldt in dit geval ook voor de koersloopbaan van Russel November. In velerlei opzichten een draver die de Nederlandse Drafsport het laatste decennium kleur en aanzicht heeft gegeven. De komende weken komt Drafsport.nl in diverse etappes terug op de imposante loopbaan van 'onze' crack.

De hengst werd in juli 2005 bij zijn kwalificatie door Hugo Langeweg al omschreven als ‘het beste paard dat ik misschien ooit voor de kar had’, en daar bleek later niets tot weinig verkeerd mee gezegd. Zaterdag liep de vedette echter 1.17,4 in een proefje op Wolvega en dat was volgens zijn omgeving onvoldoende om de ongekroonde koning van de laatste tien jaar een passend vervolg van zijn koersloopbaan te geven. Een te prijzen besluit, maar daarmee gaat de draver niet in de vergetelheid verdwijnen. De komende tijd laten we de mensen uit zijn naaste omgeving op drafsport.nl aan het woord. Van kwalificatie, via teleurstelling tot zijn onvergetelijke zeges in koersen als de Oslo Grand Prix en de Duitse Derby...

Beoordeel dit artikel

4.00
Share on Facebook

Subscribe to comments feed 2 reacties Meld je aan of registreer je hier om een reactie te plaatsen!
Inloggen
Inloggen via Facebook

avatar
Allright 24 sep 2012
Super ... !!!
avatar
Chris van Hattem 25 sep 2012
Bedankt voor alles Russel
You the Man !
totaal: 2 | nu in beeld: 1 - 2

Inloggen

Inloggen via Facebook
  • Email naar een vriend Email naar een vriend
  • Print versie Print versie
  • Alleen tekst Alleen tekst

Auteur info

Ruud Stoop Ruud Stoop Sinds medio jaren zeventig van de vorige eeuw bezoeker van de koersen. Voor onder meer de uitgaven van de NHD verzorgde hij als opvolger van Rob Kat lange tijd de publicaties over de sport. Na het vertrek van George Taylor nam hij later ook de verslaggeving van de koersen in Alkmaar voor zijn rekening voor de wekelijkse uitgave van Draf & Rensport. Bij drafcentrum Alkmaar is hij nog altijd nauw betrokken naast zijn activiteiten als zelfstandig ondernemer. Was in het verleden Chef Sport op een deelredactie van de NHD, hoofdredacteur van diverse financiële magazines en met Patrick Davidson in 2007 initiator van Draaf Magazine. Tevens de initiatiefnemer van onder meer Toptrainer en Alkmaar Meestertipper.

Nieuwsbrief

Email: