Home | Binnenland | Victory Five kent vreemde opener

Victory Five kent vreemde opener

Door 0
Letter groote: Decrease font Enlarge font
Victory Five kent vreemde opener

ALKMAAR - Acht paarden, het lijkt dan een koers die makkelijk voorspelbaar gaat worden. Maar niets is minder waar in dit eerste onderdeel van het met een mooie poolgarantie van

Tips van de pers

Nakoersen: Zioletta D - Zon B - Adelaide Boko - Wammes  

Draf en Rensport: Wammes - Zioletta D - Adelaide Boko - Yanko BD

Drafcentrum: Zioletta D - Wammes - Zon B - Adelaide Boko

NHD: Wammes - Zioletta D - Zon B - Yanko BD

Tips van de Meestertippers Top Vijf:

1 Dick Vroon Wammes
2 Bram van Veen Nog niet ontvangen
3 Bart Vijfschaft Nog niet ontvangen
4 Hester Schilder Nog niet ontvangen
5 Kees Kinnegin Nog niet ontvangen

Tips uit de stallen:

Hamming: Adelaide Boko

Schoonhoven: Zioletta D

Luitjes: Zioletta D

ADELAIDE BOKO (1) is nogal wisselvallig, maar won wel vier van haar elf optredens in Alkmaar. Ze gaat het nu voor de eerste keer in haar loopbaan vanuit de banden proberen. Als dat mocht lukken, zijn er uiteraard volop mogelijkheden in dit veld. Al boekte ze haar laatste vier zeges wel over veel kortere afstand.

YANKO BD (2) koerste de laatste tijd bijzonder onfortuinlijk, behoudens een uitstapje in Dinslaken toen hij zegevierde. De ruin staat al een paar jaar lang hoog genoteerd in de strijd om de titel van Paradepaard en dit zijn koersen die hem zeker liggen. Vermoedelijk is de concurrentie te sterk om te winnen, maar een plek in het trio is zeker niet uitgesloten.

ZON B (3) was hier zestien keer op rij in de prijzen, waarna hij de laatste keer in een montédraverij van de benen ging. Dat vergeven we deze ruin, die hier het beste tot zijn recht komt en zeven van zijn negen koersen op deze baan behaalde. De enige keer dat hij hier over deze afstand vanuit de banden moest vertrekken, leverde een zege op.

ZOELA SWAGERMAN (4) was in de zomermaanden van vorig jaar sterk op dreef, waarna een mindere periode volgde. Het herstel toonde zich eind vorig jaar weer aan, toen ze met leerling Sven Schraal weer wat klasseringen bijeenliep. Ook met de rijder van vandaag, Kees Hetteling, wist de merrie overigens al te winnen. Niet onmogelijk.

ZIOLETTA D (5) is natuurlijk het te kloppen paard. De normaal zo makkelijk te rijden merrie (al sprong ze met Fred Handelaar eens om onverklaarbare redenen weg) was in zeven van haar tien optredens op deze baan de sterkste. Een groot deel daarvan nam de momenteel even in Zweden actieve Rick Ebbinge voor zijn rekening. Ook met Bas Crébas bleef ze aan de winnende hand. De afstand zal geen probleem zijn.

VANITY R (6) was hier jarenlang een dankbaar plaatspaard, maar de laatste keer dat de merrie hier in het trio eindigde is alweer twaalf starts geleden. In die periode werd ze nog gereden door Krista Timmer, die vandaag overigens in een andere koers als kersverse moeder terugkeert. In dit minder grote veld moet een plaats net in het trio mogelijk zijn, al moet dan het koersverloop meezitten.

ZENITH BD (7) kende vorig jaar juni een periode met drie overwinningen, maar de harde competitie in Wolvega leverde de voorbije maanden aanzienlijk minder succes op. Het beste lijkt de ruin uit de verf te komen op de baan van Groningen, waar hij drie van zijn in totaal vier zeges (vrijwel steeds aan een hoge uitbetaling!) op Nederlandse bodem boekte. Dit is een niveau dat hem zou moeten passen.

WAMMES (8) is altijd moeilijk in  te schatten, al zijn de prestaties aan het einde van dit jaar al een stuk regelmatiger geworden. In Alkmaar scoorde hij de laatste maanden voortdurend goede uitslagen, met een zege tijdens de laatste koers van 2011 als mooie uitsmijter. Met Wammes, Zioletta BD, Zon B en Adelaide Boko is het overleven van de eerste omloop in het Victory Five wel vrijwel zeker. Het geeft echter ook aan dat deze koers minder eenvoudig is dan op het eerste gezicht lijkt.

Snelste tijd op de baan van Alkmaar:

ZOELA SWAGERMAN (4) 18-10-2010 17,3 a1 1720
VANITY R (6)                   04-09-2011 17,3 a1 1720
ZIOLETTA D  (5)             30-01-2012 17,6 a1 2060
WAMMES (8)                  28-12-2011 17,6 a1 1720
ZON B (3)                      18-10-2010 18,1 a1 1720
ADELAIDE BOKO (1)      30-01-2012 19,1 a1 2060
YANKO BD (2)                22-08-2011 19,1 a2 1720
ZENITH BD (7)               25-04-2011 20,1 a1 2060

Beoordeel dit artikel

0
Share on Facebook

Subscribe to comments feed 0 reacties Meld je aan of registreer je hier om een reactie te plaatsen!
Inloggen
Inloggen via Facebook

totaal: | nu in beeld:

Inloggen

Inloggen via Facebook
  • Email naar een vriend Email naar een vriend
  • Print versie Print versie
  • Alleen tekst Alleen tekst

Auteur info

Ruud Stoop Ruud Stoop Sinds medio jaren zeventig van de vorige eeuw bezoeker van de koersen. Voor onder meer de uitgaven van de NHD verzorgde hij als opvolger van Rob Kat lange tijd de publicaties over de sport. Na het vertrek van George Taylor nam hij later ook de verslaggeving van de koersen in Alkmaar voor zijn rekening voor de wekelijkse uitgave van Draf & Rensport. Bij drafcentrum Alkmaar is hij nog altijd nauw betrokken naast zijn activiteiten als zelfstandig ondernemer. Was in het verleden Chef Sport op een deelredactie van de NHD, hoofdredacteur van diverse financiële magazines en met Patrick Davidson in 2007 initiator van Draaf Magazine. Tevens de initiatiefnemer van onder meer Toptrainer en Alkmaar Meestertipper.

Nieuwsbrief

Email: