Home | Binnenland | Geen uitgesproken favoriet in openingskoers

Geen uitgesproken favoriet in openingskoers

Door 0
Letter groote: Decrease font Enlarge font
runnerz_dag runnerz_dag

ALKMAAR - De met talloze extra activiteiten omgeven Runnerz Dag op de baan van Alkmaar opent maandag met een koers waarin zeven relatieve nieuwkomers aan het vertrek verschijnen. Een echte uitgesproken favoriet valt er niet te vinden, al ziet de verzamelde pers veel in het debuut op deze baan van Bikkel Star. De ruin

Tips van de pers

Nakoersen: Bikkel Star - Chumbawumba TC - Billabong Diem - Cool and Fanatic  

Draf en Rensport: Bikkel Star - Billabong Diem - Eraldo Arega - Be Fabulous - Cool and Fanatic

Drafcentrum: Billabong Diem - Bikkel Star - Be Fabulous - Eraldo Arega

NHD: Bikkel Star - Billabong Diem - Chumbawumba TC - Cool and Fanatic

Tips van de Meestertippers Top Vijf:

1 Dick Vroon Billabong Diem
2 Bram van Veen Nog niet ontvangen
3 Bart Vijfschaft Nog niet ontvangen
4 Hester Schilder Nog niet ontvangen
5 Kees Kinnegin Nog niet ontvangen

COOL AND FANATIC (1) debuteert vandaag in een echte koers. De hengst werkte hier een weinigzeggende kwalificatie af, maar zal twee maanden later best iets sneller kunnen. Grootmoeder Fanatic Wish was destijds winnares van de Sweepstakes Merries.

ERALDO AREGA (2) kwalificeerde zich verdienstelijk, maar wat belangrijker is, is dat de stal van Cees Imming absoluut topvorm heeft. De hengst is een afstammeling van de voormalige wereldtopper Mack Lobell. Hij wordt nu voor de eerste keer gereden door Wim van der Mespel en moet hier (ondanks een fout de laatste keer) een rol kunnen spelen.

BE FABULOUS (3) werkte een verdienstelijke proef af. Bij paarden in deze klasse is de afstamming echter vaak de enige beschikbare graadmeter. Moeder Saida Groenhof was een niet onverdienstelijk koerspaard bij onder anderen Jan van Dooyeweerd en Barry te Pas. Met de beste rijder van Alkmaar van deze eeuw tot dusverre moet er hier wat te halen zijn. Trainster Alie Luitjes houdt een slag om de arm: "Het is zijn eerste optreden. Hij is weliswaar trouw, maar verder is het afwachten."

CHUMBAWUMBA TC (4) is - net als trouwens Be Fabulous - een zoon van Otto Boko, op zijn beurt nog een zoon van de geweldige Speedy Volita. De merrie was in Wolvega al eens vierde en dat is een indicatie dat ze hier ook mee kan. Of ze vernoemd is naar de in Engeland populaire semipunkband Chumbawumba is overigens niet duidelijk.

ARIBA CAMELOT (5) was hier al eens vijfde en werd toen behoorlijk gespeeld naar aanleiding van zijn kwalificatie. De merrie is de volgende hoop op succes binnen de sport voor eigenaar Struwe uit Schellinkhout, die eerder paarden had als Rally Tefka, Zsa Zsa Medoc, Ace Hanover, Cya van de Lente, Italian Oostland en Victoria Camelot. "Nooit toppers, maar eens komt ‘de gouwe’…"

BIKKEL STAR (6) ging de laatste keer op Wolvega verdienstelijk door, na door enkele andere paarden te zijn ingehaald. Juist dat inhalen is op een baan als Alkmaar wat moeilijker. Het is zijn eerste optreden hier, dus wat voorzichtigheid is geboden.

BILLABONG DIEM (7) weerde zich prima in zijn eerste optredens en deed dat bovendien in voor deze baan opvallende tijden. Dat hij in zijn eerste optredens ook geen fouten maakte, strekt eveneens tot aanbeveling, zelfs als enige starter uit het tweede gelid. De ruin lijkt hier een mooi bankpaard voor de plaatsen één en twee.

BESTE TIJDEN OP ALKMAAR:                         

BILLABONG DIEN (7)       30-01-2012     21,1     a1        2060

ERALDO AREGA (2)          18-12-2011     23,0     a1        2060

ARIBA CAMELOT (5)         04-12-2011     24,6     a1        2060

BE FABULOUS (3)            30-01-2012     25,1     a1        2060

COOL AND FANATIC (1)   30-01-2012     25,5     a1        2060

CHUMBAWUMBA TC (4)   eerste start in Alkmaar

BIKKEL STAR (6)              eerste start in Alkmaar

Beoordeel dit artikel

0
Share on Facebook

Subscribe to comments feed 0 reacties Meld je aan of registreer je hier om een reactie te plaatsen!
Inloggen
Inloggen via Facebook

totaal: | nu in beeld:

Inloggen

Inloggen via Facebook
  • Email naar een vriend Email naar een vriend
  • Print versie Print versie
  • Alleen tekst Alleen tekst

Auteur info

Ruud Stoop Ruud Stoop Sinds medio jaren zeventig van de vorige eeuw bezoeker van de koersen. Voor onder meer de uitgaven van de NHD verzorgde hij als opvolger van Rob Kat lange tijd de publicaties over de sport. Na het vertrek van George Taylor nam hij later ook de verslaggeving van de koersen in Alkmaar voor zijn rekening voor de wekelijkse uitgave van Draf & Rensport. Bij drafcentrum Alkmaar is hij nog altijd nauw betrokken naast zijn activiteiten als zelfstandig ondernemer. Was in het verleden Chef Sport op een deelredactie van de NHD, hoofdredacteur van diverse financiële magazines en met Patrick Davidson in 2007 initiator van Draaf Magazine. Tevens de initiatiefnemer van onder meer Toptrainer en Alkmaar Meestertipper.

Nieuwsbrief

Email: