Home | Binnenland | Acht koersen op drafpiste Wolvega

Acht koersen op drafpiste Wolvega

Door 0
Letter groote: Decrease font Enlarge font
Wolvega Wolvega

WOLVEGA - Terwijl heel Friesland momenteel in de ban is van de Elfstedenkoorts, wordt op de baan van Victoria Park in Wolvega vrijdagavond een koersprogramma van acht koersen afgewerkt. Het bleek voor manager Ralf Dekker dit keer niet eenvoudig een in verband met de Franse televisie-uitzendingen noodzakelijk mooi programma samen te stellen, uiteindelijk is de Noord-Hollander daar toch weer met verve in geslaagd. Al waren het dit keer wel de koersen in de lagere winsomklassen die genoeg animo ophaalden. Enkele paarden zullen dus een enorme sprong in winsom maken.

Zo komen in de eerste koers paarden in actie die hun voornaamste successen boekten op de kleinere banen. Zaracosso Lynx (Chiel Wildhagen), Blackpearl Transs R (Kurt Roeges), Zamora River (André Bakker) en Axel Rose (Sinie de Glee) lijken op basis van hun Wolvega-prestaties de voornaamste zegekandidaten. In de tweede koers komt de absolute beginnersklasse in actie. Elias Arega heeft met Cees Imming weliswaar al met twee zeges te veel verdiend, maar zijn laatste winst in Alkmaar kwam tot stand na het tijdstip van aangifte. "Een heel best koerspaard", was de laatste keer de reactie van de trainer, die het nu in Wolvega gaat proberen. Of hij hier ook uit de voeten kan, moet worden afgewacht.


In de derde koers lijken Bingo (Rob de Vlieger) en Secret Boy (Ruud Pools) de belangrijkste prijsvechters, terwijl in de vierde draverij op pure klasse Brazil Elegance de eerste viool moet kunnen spelen in handen van Jan van Dooyeweerd. Een koers later zou jaarganggenoot Bas J met Tom Kooyman weer eens ouderwets uit kunnen halen.

De echte top vinden we pas vanaf de zesde draverij op de baan. Seriewinnaar Yonker Fanatic (Bas Crébas) mag zich herstellen van een minder laatste optreden en treft onder meer in Ygold van Ranum een sterke tegenstander. De voshengst Marcel Bos treft zijn ideale afstand en werkt met gastrijder Tom Kooyman de laatste tijd naar zijn topvorm toe.

Uiteraard zijn ook de Franse dravers weer present, al viel juist van die zijde de belangstelling tegen. Zo komen in de slotkoers acht paarden aan de start. Normaliter zien we hier de gebruikelijke strijd tussen Must de Javie, Kebby de Bocage en Lys Petteviniere. Maar met vier paarden van Lieven de Groote versus twee paarden uit het kamp van Henk Grift zouden de stalorders hier ook een rol kunnen spelen.

Voor uitgebreide tips van de meeting in Wolvega zie de voorbeschouwing van Jarno Mollema op de site van Victoria Park. Ook de tips van Nakoersen zijn het bestuderen altijd de moeite waard.


Beoordeel dit artikel

0
Share on Facebook

Subscribe to comments feed 0 reacties Meld je aan of registreer je hier om een reactie te plaatsen!
Inloggen
Inloggen via Facebook

totaal: | nu in beeld:

Inloggen

Inloggen via Facebook
  • Email naar een vriend Email naar een vriend
  • Print versie Print versie
  • Alleen tekst Alleen tekst

Auteur info

Ruud Stoop Ruud Stoop Sinds medio jaren zeventig van de vorige eeuw bezoeker van de koersen. Voor onder meer de uitgaven van de NHD verzorgde hij als opvolger van Rob Kat lange tijd de publicaties over de sport. Na het vertrek van George Taylor nam hij later ook de verslaggeving van de koersen in Alkmaar voor zijn rekening voor de wekelijkse uitgave van Draf & Rensport. Bij drafcentrum Alkmaar is hij nog altijd nauw betrokken naast zijn activiteiten als zelfstandig ondernemer. Was in het verleden Chef Sport op een deelredactie van de NHD, hoofdredacteur van diverse financiële magazines en met Patrick Davidson in 2007 initiator van Draaf Magazine. Tevens de initiatiefnemer van onder meer Toptrainer en Alkmaar Meestertipper.

Nieuwsbrief

Email: