Home | Binnenland | Programma Alkmaar

Programma Alkmaar

Door 0
Letter groote: Decrease font Enlarge font
Flits Harley heeft kansen Flits Harley heeft kansen

ALKMAAR - De afsluitende meeting van het geslaagde koersjaar 2017 van de Alkmaarse baan kent tien mooie koersen. Met het NK Monté staat er woensdag zelfs een heuse nationale titelstrijd op het programma. Onder de elf starters treffen we een grootverdiener met Safari Dream, die met Yentl Heirbrandt de te kloppen combinatie lijkt.

De elf jaar oude ruin acteerde het (bijna) afgelopen jaar uitsluitend in koersen onder het zadel en werd daarin uitsluitend geklopt door paarden van het kaliber Exclusive Lane en Buzzi Sild of in sterk bezette koersen in Zweden. In 2016 was de kleinzoon van montétopper Podosis nog de sterkste op Vincennes in de Prix Yvonnick Bodin. Dat hij ook in Dinslaken uit de voeten kon, doet vermoeden dat het Ovaaltje voor hem geen problemen hoeft op te leveren.

Voor de plaatsgelden komen dan verder Flits Harley, Voronoff des Pins, Tenor d'Ylea en Faustus in aanmerking. Extra aandacht verdient verder de Belgische ruin Viperio, sinds kort in training bij Hugo Langeweg. Die stal leverde wel vaker prima montépaarden af en dat men nu Hanna Huygens als rijdster heeft, is een nadere aanbeveling. De Belgische heeft een enorm percentage winnaars in deze discipline.

Kijk voor het complete programma op de pdf-bijlage aan de onderzijde van de pagina.

 

 

 

Aanpassingen of toevoegingen? Graag per email!

 

Share on Facebook

Subscribe to comments feed 0 reacties Meld je aan of registreer je hier om een reactie te plaatsen!
Inloggen
Inloggen via Facebook

totaal: | nu in beeld:

Inloggen

Inloggen via Facebook
  • Email naar een vriend Email naar een vriend
  • Print versie Print versie
  • Alleen tekst Alleen tekst

Auteur info

Ruud Stoop Ruud Stoop Sinds medio jaren zeventig van de vorige eeuw bezoeker van de koersen. Voor onder meer de uitgaven van de NHD verzorgde hij als opvolger van Rob Kat lange tijd de publicaties over de sport. Na het vertrek van George Taylor nam hij later ook de verslaggeving van de koersen in Alkmaar voor zijn rekening voor de wekelijkse uitgave van Draf & Rensport. Bij drafcentrum Alkmaar is hij nog altijd nauw betrokken naast zijn activiteiten als zelfstandig ondernemer. Was in het verleden Chef Sport op een deelredactie van de NHD, hoofdredacteur van diverse financiële magazines en met Patrick Davidson in 2007 initiator van Draaf Magazine. Tevens de initiatiefnemer van onder meer Toptrainer en Alkmaar Meestertipper.

Nieuwsbrief

Email: