Home | Binnenland | Merkwaardige ontknoping in Giganten

Merkwaardige ontknoping in Giganten

Door 1
Letter groote: Decrease font Enlarge font
Merkwaardige ontknoping in Giganten

WOLVEGA – Vidar Hop komt graag volgend jaar weer terug voor een derde zege op rij met de door hem gereden BBS Sugarlight, zo meldde trainer Solberg na hernieuwd succes, maar natuurlijk was voor menigeen de ontknoping van de Prijs der Giganten een regelrechte deceptie.

Ringostarr Treb ging met ruime voorsprong door de laatste bocht, maar mede doordat rijder Wilhelm Paal vanwege slecht zicht weinig oog had voor de paaltjes die de binnenzijde van de baan afbakenen, werd hij alsnog uitgeschakeld vanwege het 'buiten de baan begeven'. Voor Paal een reden te melden dat hij nooit meer naar Friesland zal komen. Ook de verbetering van het baanrecord over de afstand naar 1.11,9 kon in de prullebak.

Op het verdict van het comité kon weinig worden aangemerkt, maar de laatste bocht in Wolvega zorgt nu al zo lang voor irritatie bij deelnemers en wedders, dat een constructieve oplossing inmiddels toch echt nodig is. De aanvankelijke winnaar was namelijk niet de enige draver die zich zondag misrekende. En in andere koersen leek de meetlat weer wat milder te worden gelegd.

De winst ging nu voor de tweede keer op rij naar BBS Sugarlight die duidelijk de mindere was van de met grote voorsprong over de meet komende Ringostarr Treb. Favoriete Anna Mix werd – met moeite – nu tweede. De aanhang van de winnaar sprak over een curieuze winst: “Maar we komen volgend jaar graag weer terug.”

BBS Sugarlight is een zoon van Super Light en Sugarsweet Sid en is natuurlijk een mooie naam op de erelijst. In 2015 won hij de Olympiatravet en de Oslo Grand Prix en ook daarna boekte hij zeges in aansprekende koersen, zoals dit jaar voor de tweede keer op rij de Kalmarsundspokalen.

Kijk voor de uitslagen op de pdf-bijlage aan de onderzijde van de pagina. Foto's met dank aan www.mbfotos.nl.

 

 

 

Aanpassingen of toevoegingen? Graag per email!

 

 

 

Aanpassingen of toevoegingen? Graag per email!

 

Share on Facebook

Subscribe to comments feed 1 reacties Meld je aan of registreer je hier om een reactie te plaatsen!
Inloggen
Inloggen via Facebook

avatar
Eric Rams 18 nov 2017
Het was een geweldige dag op Victoria Park. Lekker met de bus van De Bonte Haas uit Wateringen, heerlijke hapjes en drank aan boord. Top verzorgd door Koos en Jasper. Dank jullie wel. Het lijdt geen twijfel dat de pikeur Wilhelm Paal allereerst de hand in eigen boezem behoort te steken. Zo'n ervaren rijder, geen andere combinatie in de buurt, aan kop van het veld (hoezo geen zicht), met het beste paard van de koers: hij stuurt gewoon niet goed! Ype Tel zegt dat hij consequent moet handelen. Terecht vind ik. Dat laat hij echter na in de daaropvolgende koers waarin de combinatie James Vrijthout/Casper Veldink, door eigen toedoen, op het rechte stuk voor de tribune, duidelijk waarneembaar, buiten de baan geraakt. Ik heb de reacties op het forum van Nakoersen en elders met belangstelling gelezen, evenals diverse commentaren. Een aantal niet mals, zelfs onfatsoenlijk. Goed dat Hans Sinnige een collega in het buitenland daarop aanspreekt. Zo hoort het. Ik ben het met hem eens dat de jury niet "in de geest van de wedstrijd moet gaan oordelen" Je laat dan immers de ruimte om te marchanderen. Zo is het maar net. Vervolgens doen Hans en Henri Van Voorn dat wel door het akkefietje met James Vrijthout onbesproken te laten. Wie appelen vaart, die appelen eet? Wiens brood men eet, diens woord men spreekt? Ik hoop dat dat niet zo is, maar helaas een gemiste kans om objectiviteit uit te stralen. Jef Hagen ook nog persoonlijk gesproken. Een bijzondere kerel, frisdenker en dwarskijker. Een provocateur pur sang, maar wel erudiet en eloquent. Haha. Hartelijke groet Eric Rams
totaal: 1 | nu in beeld: 1 - 1

Inloggen

Inloggen via Facebook
  • Email naar een vriend Email naar een vriend
  • Print versie Print versie
  • Alleen tekst Alleen tekst

Foto gallerij

Auteur info

Ruud Stoop Ruud Stoop Sinds medio jaren zeventig van de vorige eeuw bezoeker van de koersen. Voor onder meer de uitgaven van de NHD verzorgde hij als opvolger van Rob Kat lange tijd de publicaties over de sport. Na het vertrek van George Taylor nam hij later ook de verslaggeving van de koersen in Alkmaar voor zijn rekening voor de wekelijkse uitgave van Draf & Rensport. Bij drafcentrum Alkmaar is hij nog altijd nauw betrokken naast zijn activiteiten als zelfstandig ondernemer. Was in het verleden Chef Sport op een deelredactie van de NHD, hoofdredacteur van diverse financiële magazines en met Patrick Davidson in 2007 initiator van Draaf Magazine. Tevens de initiatiefnemer van onder meer Toptrainer en Alkmaar Meestertipper.

Nieuwsbrief

Email: