Home | Binnenland | Boeiend boek van André Buurman

Boeiend boek van André Buurman

Door 0
Letter groote: Decrease font Enlarge font
Boeiend boek van André Buurman

DEN HAAG - Na de memoires van Hans Eysvogel '1000 Paarden en een prins' in 2008, verscheen 3 november het tweede boek van auteur André Buurman. Het is opnieuw een biografie, maar nu van voormalig miljonair en paardeneigenaar Cees Ligthart uit Wassenaar met als titel 'De Verschoppeling', 'Miljonair zonder poen' en uitgegeven door Boekscout uit Soest.

In het 240 pagina's tellend boek vertelt Cees Ligthart zijn bizarre en vooral ook dramatische levensverhaal, dat al onstuimig begint bij zijn geboorte in de schuilkelder in Breda onder het gejank van het luchtalarm. Het is 5 september 1941...

Als kind wordt hij stelselmatig door zijn stiefvaders mishandeld. Via jeugdinternaten, zes jaar marine (Nederlands-Nieuw-Guinea) en een paar jaar muziek maken in Frankrijk en Duitsland, waar hij kapitalen verdiende en leefde als God in Frankrijk, keert hij eind jaren zestig van de vorige eeuw volkomen platzak terug in Nederland, waar hij naam maakt in de schoonmaakbranche, catering, uitzendbureaus en ook nog een restaurant runt. Dure auto's, eigenaar van 52 paarden op Duindigt, boerderijen en zelfs een zeewaardig jacht... Het kan niet op, tot hij in 2004 door een vorm van leukemie wordt getroffen. Ziekte en medicijnen zorgen dat hij bijna volledig de weg kwijtraakt en onverantwoorde uitgaven doet. Sterker nog, de Wassenaarder jaagt in een paar jaar tijd zijn complete vermogen er doorheen. Anno 2017 rest nog een appartementje van zestig vierkante meter, een maandelijks AOW-tje en een doos vol foto's en ander materiaal uit de vervlogen, gouden jaren.

Buurman is gelukkig met de eerste reacties: “Veel en louter positieve reacties en volop aandacht in de media, waaronder een paginagroot artikel in AD/Haagsche Courant van zaterdag 4 november, dagblad070.nl en diverse lokale bladen. Ook waren we te beluisteren tijdens een live-uitzending van Radio West.”

In het voorjaar van 2018 zal het derde boek van de schrijver van de persen rollen: een historische roman.

 

 

 

Aanpassingen of toevoegingen? Graag per email!

 

Share on Facebook

Subscribe to comments feed 0 reacties Meld je aan of registreer je hier om een reactie te plaatsen!
Inloggen
Inloggen via Facebook

totaal: | nu in beeld:

Inloggen

Inloggen via Facebook
  • Email naar een vriend Email naar een vriend
  • Print versie Print versie
  • Alleen tekst Alleen tekst

Auteur info

Ruud Stoop Ruud Stoop Sinds medio jaren zeventig van de vorige eeuw bezoeker van de koersen. Voor onder meer de uitgaven van de NHD verzorgde hij als opvolger van Rob Kat lange tijd de publicaties over de sport. Na het vertrek van George Taylor nam hij later ook de verslaggeving van de koersen in Alkmaar voor zijn rekening voor de wekelijkse uitgave van Draf & Rensport. Bij drafcentrum Alkmaar is hij nog altijd nauw betrokken naast zijn activiteiten als zelfstandig ondernemer. Was in het verleden Chef Sport op een deelredactie van de NHD, hoofdredacteur van diverse financiële magazines en met Patrick Davidson in 2007 initiator van Draaf Magazine. Tevens de initiatiefnemer van onder meer Toptrainer en Alkmaar Meestertipper.

Nieuwsbrief

Email: