Home | Binnenland | Dubbelslag Van der Mespel als slotakkoord

Dubbelslag Van der Mespel als slotakkoord

Door 0
Letter groote: Decrease font Enlarge font
Brazil Elegance Brazil Elegance

WASSENAAR - Duindigt heeft het drafjaar 2017 afgesloten in de wetenschap dat de toekomst nog altijd in nevelen gehuld is. Het zou best kunnen dat Wim van der Mespel de laatste rijder in de historie van de roemrijke baan is geweest die twee zeges op één dag in Wassenaar scoorde. Al valt te hopen van niet.

De Leidschendammer scoorde eerst met Desdemona, de merrie die tot dusverre alleen op het Alkmaarse Ovaaltje indruk had gemaakt. De merrie van Ger Draaisma had aan een bescheiden 1.20,5 genoeg voor de zege. "Het merrietje is wat druk, maar als ze de ruimte heeft, gaat het wel goed."

Een aanzienlijk langere loopbaan heeft Brazil Elegance die met Van der Mespel een koers op de grasbaan op zijn naam schreef. Dat gebeurde na een spannende aankomst met Fakir Oldeson (Rob de Vlieger), die fel weerwerk bood. "Ik kon tijdens de koers niet goed zien of ik op de meet vóór Rob was, aldus de winnende rijder die voor zijn prestatie de complimenten ontving van eigenaar en trainer Peter Wisker. "Het is een fijn paard om te rijden", stelde Van der Mespel die al vaker met de ruin won. "En leuk dat ik twee keer win op een middag dat mijn moeder sinds tijden ook weer eens op de baan is."

Kijk voor de uitslagen op de pdf-bijlage aan de onderzijde van de pagina. Foto's met dank aan www.mbfotos.nl.

 

 

Aanpassingen of toevoegingen? Graag per email!

 

Share on Facebook

Subscribe to comments feed 0 reacties Meld je aan of registreer je hier om een reactie te plaatsen!
Inloggen
Inloggen via Facebook

totaal: | nu in beeld:

Inloggen

Inloggen via Facebook
  • Email naar een vriend Email naar een vriend
  • Print versie Print versie
  • Alleen tekst Alleen tekst

Foto gallerij

Auteur info

Ruud Stoop Ruud Stoop Sinds medio jaren zeventig van de vorige eeuw bezoeker van de koersen. Voor onder meer de uitgaven van de NHD verzorgde hij als opvolger van Rob Kat lange tijd de publicaties over de sport. Na het vertrek van George Taylor nam hij later ook de verslaggeving van de koersen in Alkmaar voor zijn rekening voor de wekelijkse uitgave van Draf & Rensport. Bij drafcentrum Alkmaar is hij nog altijd nauw betrokken naast zijn activiteiten als zelfstandig ondernemer. Was in het verleden Chef Sport op een deelredactie van de NHD, hoofdredacteur van diverse financiële magazines en met Patrick Davidson in 2007 initiator van Draaf Magazine. Tevens de initiatiefnemer van onder meer Toptrainer en Alkmaar Meestertipper.

Nieuwsbrief

Email: