Home | Binnenland | Jaap van Rijn op dreef op Ovaaltje

Jaap van Rijn op dreef op Ovaaltje

Door 0
Letter groote: Decrease font Enlarge font
Jaap van Rijn op dreef op Ovaaltje

ALKMAAR – Jaap van Rijn beleefde een prima avond op het Alkmaarse Ovaaltje. Hij behaalde drie zeges en daarvan waren er twee met een voor hem ongetwijfeld speciale betekenis. Met Gideon H Renka turfde de Katwijker immers zijn honderdste overwinning, vervolgens was hij ook in de Gouden Hoef de sterkste met dank aan favoriet Banker Transs R. Om er met Victorymoko zelfs een hattrick van te maken.

De belangrijkste winst was natuurlijk die met Banker Transs R. De ruin stond uiteraard gegoten in deze Gouden Hoef, hoewel trainer Hans Bot er nog niet helemaal gerust op was. “De eerste keer na rust wil hij nog wel eens nerveus zijn, maar daar had hij dit keer geen last van.” De ruin die tot dusverre vooral in Wolvega aan zijn winsom werkte, onttroonde daarmee Dinand Convital die als tweede eindigde. Eerder dit jaar won Banker Transs R ook al het Midwintercriterium in Wolvega, de baan waar hij de komende maanden weer moet excelleren. “We willen best vaker naar Alkmaar komen, maar dan moet er ook voor aantrekkelijk prijzengeld worden gereden”, aldus Bot die de verre reis dit keer in ieder geval niet vergeefs maakte.

Eerder was Jaap van Rijn al succesvol geweest met Gideon H Renka, waarmee hij zijn honderdste zege op Nederlandse bodem turfde. “En dat na een koers waarbij de start een drama was. Maar uiteindelijk kwam het nog allemaal goed.” De zoon van Quick Wood lijkt zich in Alkmaar prima thuis te voelen.

In de slotkoers scoorde Van Rijn – die vorig jaar al een Derby op zijn naam schreef met dank aan Goofy Greenwood – opnieuw. Victorymoko bleek ook in zijn tweede Alkmaarse start niet te kloppen. “Maar deze drie winnaars had ik vooraf ook wel een beetje verwacht…”, wist Van Rijn.

Voor de uitslagen zie de pdf-bijlage aan de onderzijde van de pagina. Foto met dank aan www.mbfotos.nl.

 

 

 

Aanpassingen of toevoegingen? Graag per email!

 

Share on Facebook

Subscribe to comments feed 0 reacties Meld je aan of registreer je hier om een reactie te plaatsen!
Inloggen
Inloggen via Facebook

totaal: | nu in beeld:

Inloggen

Inloggen via Facebook
  • Email naar een vriend Email naar een vriend
  • Print versie Print versie
  • Alleen tekst Alleen tekst

Auteur info

Ruud Stoop Ruud Stoop Sinds medio jaren zeventig van de vorige eeuw bezoeker van de koersen. Voor onder meer de uitgaven van de NHD verzorgde hij als opvolger van Rob Kat lange tijd de publicaties over de sport. Na het vertrek van George Taylor nam hij later ook de verslaggeving van de koersen in Alkmaar voor zijn rekening voor de wekelijkse uitgave van Draf & Rensport. Bij drafcentrum Alkmaar is hij nog altijd nauw betrokken naast zijn activiteiten als zelfstandig ondernemer. Was in het verleden Chef Sport op een deelredactie van de NHD, hoofdredacteur van diverse financiële magazines en met Patrick Davidson in 2007 initiator van Draaf Magazine. Tevens de initiatiefnemer van onder meer Toptrainer en Alkmaar Meestertipper.

Nieuwsbrief

Email: